tisdag 16 februari 2016

Arbetstränar.

Igår kväll såg mannen och jag på film och det blev lite sent innan vi kom i säng, men vad gör väl det? Energin är på topp och idag har jag jobbat hårt hela dagen. Jag har också varit handledare för en ny kollega, fast det var den enklaste delen, hon är jätteduktig allaredan. Vi kommer tyvärr inte jobba tillsammans mer än på torsdag, för hon ska jobba helger på det ena apoteket och jag på det andra.

I morgon är jag i Lerum igen och fortsätter med att bocka av sysslorna i checklistan. Eftersom jag har samma sysslor på två ställen blir jag ibland lite osäker på hur långt jag kommit, om jag kommit någonvart alls, eller gör om samma sak. Så det är en god idé att kolla checklistan före man börjar. Det värsta jag vet är att göra något i onödan.

Dubbelarbete är således särdeles irriterande. Att jobba i ett kaos är en annan sak som jag upplever störigt, så därför får jag börja med att städa upp innan jag kan röja fritt, så att säga. När jag lägger in medicinerna i rätt låda brukar jag notera vilka som har plats över för nya infattningar på en liten lapp vid "min" dator. Idag var den borta, vilket irriterade mig omåttligt.

Alltså, städa gärna undan sånt man riskerar snubbla över, men låt mina lappar vara. Det tar tid att leta reda på lämplig plats när det kommer ett trettiotal artiklar utan lagerplats. Något som också tar tid är att bygga om i hyllorna när det är stor revidering. Det ska jag börja med på torsdag. Det är tack och lov inte alla moduler som omfattas, men med tanke på alla nya artiklar som ska få plats så...

Jobbar man på apotek behöver man inte gymkort, så jag slipper undan det momentet i livet som vissa vurmar så för. Svettas och flåsa är inte min pryl, det lämnar jag åt andra. Dessutom har jag inte tid. Efter jobbet vill jag hem till mannen och bli serverad middag, sen vill jag sitta här och skriva inlägg och uppdatera mig på vad som hänt i världen (läs fb och google+) och vila mina platta fötter.

Träna före jobbet? Skulle inte tro det, va? Släpa runt på en väska med sura badlakan och svettiga kläder är inte heller vad jag längtar efter. Jag vill ligga i min säng så länge det är möjligt, dricka kaffe, läsa tidning och lösa korsord. Det enda som skulle kunna få mig att träna överhuvudtaget är om det kom hem en PT till mig och det har jag inte råd med, så jag fortsätter att "arbetsträna".

Nu är det dags att sträcka ut min lekamen i sängen och träna hjärncellerna med korsord istället. Eller så somnar jag som en stock...

Sov gott och ha en härlig onsdag!


4 kommentarer:

 1. Du verkar vara en sund själ i en sund kropp vännen så det är säkert inga problem med varken träning för knopp eller kropp :-)
  Sov gott och ha en fin onsdag säger jag med en kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, jag är lat... ;)
   Kram på dig vännen!

   Radera
 2. Haha...du och jag verkar ha ungefär samma inställning till träning!! ;-)
  Mvh
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken tur! Började känna mig ensam och utstött :D

   Radera