torsdag 4 februari 2016

Kådisbella?

Torsdag utan ärter och fläsk, men med rotmos och fläsklägg, vilket är snäppet bättre. Mannen laddade slökokar'n i förmiddags och serverade hela härligheten när jag kommit hem. Jag hann duscha innan i och för sig. Bra det, för jag kom på att jag inte börjar 12, utan 10 i morgon och att duscha på morgonen är det vidrigaste som finns. Nå, allt är relativt...

Men jag tar helst hand om den detaljen på kvällen och läser tidningen på morgonen. Eller bläddrar i den och läser serierna. Det får alltid mungiporna att peka uppåt, trots tröttheten. Jag är inte mycket för att prata alls förrän vissa rutiner är avklarade. Påklädning, tandborstning, kattmatning och kaffedrickning går först om jag är uppe före mannen.

Har jag sovmorgon, får jag kaffe och tidning serverat på sängen som du vet om du följt mig en stund. Tur för mig att mannen fungerar som jag. På helgerna kan vi läsa tidningen flera timmar i total tystnad, sida vid sida. Åker jag iväg till jobbet, så säger vi hej, tack för kaffet, hejdå. Ungefär så. Sjunger upp gör jag i bilen, så jag inte kraxar för illa inför kolleger och kunder.

Dessutom blir man glad(are) av att sjunga, så när jag kommer fram till min destination är jag glad som en lärka och låter likadant. Inbillar jag mig i alla fall och det duger. Glatt humör smittar av sig och det är ju för väl att varken mannen eller jag inte är griniga, bara för att vi inte pratar med varann, ty dåligt humör har också en förmåga att smitta av sig.

Som tur är har jag nästan alltid haft turen att ha glada arbetskamrater, vilka gjort riktiga skitjobb ganska drägliga, trots allt. I mitt nuvarande jobb ser jag det som en utmaning att få surgubbar och -gummor att dra på smilbanden innan de går hem. Funkar för det mesta, men ibland går det bara inte. Jag låter mig inte nedslås för det, men kan inte låta bli att undra hur de mår, egentligen.

De senaste dagarna har vi sålt ovanligt många kondomer. Köparna rodnade så sött de första gångerna, men nu är de lite varmare i kläderna. Småpratar och berättar om sina liv och korkade skolkamrater. Gossarna är 12-13 år och verkar ha gott om pengar och använder kondomerna bland annat för byteshandel. "Man kan byta till sig vad som helst" sa en av dem.

Säkerligen är det också något bus, men så mycket har de inte avslöjat än. Hoppas innerligt att byteshandeln inte är av den arten man bör oroa sig för. Jag minns att kådisar träddes över dörrhandtaget till en speciell lärares klassrum på högstadiet. De funkar ju som vattenballonger också. Plus en hel del annat som bekant, förutom det självklara, men där är de inte än. Hoppas jag...

Mannen får alltså laga mat i morgon också, jag stänger apoteket och hinner hem lagom till "På spåret". Undrar vad han hittar på för något gott, för veckomatsedeln tog visst slut idag. Jag vet inte vad det blir på lördag och söndag, heller. Skärp oss!


Ha en skön kväll och god fredag!


6 kommentarer:

 1. Sjunga i bilen går nog ann för den Ann som kan :-) Själv är jag rädd att rutorna ska spricka!
  Ha en fin morgondag önskar jag med en varm kram!

  SvaraRadera
 2. Min farmor sa att sjung inte innan du ätit frukost för då får du gråta innan kvällen. Jag är inte ett dugg skrockfull, men det har jag konstigt nog alltid följt. Sjunga i bilen är ljuvligt, bara att ösa på! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, det var konstigt, för jag gråter ytterst sällan numera, även om jag sjunger före jag äter frukost :)
   Kram!

   Radera
 3. Jag brukar också ta det som en utmaning att få surgubbar på jobbet att dra på smilbanden :D Oftast brukar som falla till föga, även om vissa kan vara ihärdiga i sin butterhet och inte falla till föga utan liten ansträngning ;-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Desto roligare när man lyckas, eller hur? :) Kram!

   Radera