söndag 12 juni 2016

Bruten svit.

I fredags jobbade jag och trots att det var skolavslutning och student hade vi fullt upp hela dagen. Jag kom hem till mannen som grillat igen. Denna gången blev det en ypperlig beer can chicken, med smak av whiskyspån:

Mannens foto och grillöl

Sådan pippi kan man äta ofta och bara variera tillbehören efter säsong och lust. Så här till exempel:Mätta och nöjda blev vi och mat över blev det, men det gör inget alls eftersom lunchlådorna börjar ta slut i frysen. Igår tillagade vi ingen mat alls, förutom att mannen fixade till en stadig frunch bestående av ägg, bacon och korrrv, innan vi åkte ut på presentjakt. Det var ju äntligen dags för vinprovningen hos de goda vännerna P&L.

Vi fann lite växter som vi hoppas kommer glädja värdparet länge. Hämtade upp andra goda vänner på vägen dit och träffade ännu fler på plats och hade glädjen att träffa nya trevliga bekantskaper. Värden är ju proffs och vet vad han gör, så återigen kunde jag konstatera att det finns en del kvar att lära sig om franska viner. Både vita (för kvällen) och röda.

För att inte tala om de olika ländernas kännetecken och särdrag. Förhoppningsvis går vinresan vidare med vår eminente ciceron många år till. Det finns ju ganska många vinproducerande länder och fler färger är rött och vitt. Dessutom får man god mat och det var första gången jag åt coq au vin tillagad med vitt vin. Det ska jag definitivt inte ha gjort för sista gången!

Idag åkte vi och hämtade mannens pansarkryssare och efter en liten pratstund med värdparet åkte vi vidare och hämtade lite förnödenheter. Vi ska ju ha mat fler dagar än idag. Dagens middag är den så omtyckta och lättlagade champinjonpajen jag har beskrivit förr. Vi har alltså brutit grillsviten ett par dagar och det kommer kanske inte bli så mycket kommande vecka heller.

Jag jobbar tisdag till torsdag, vilket i sig inte har så stor betydelse, men mannen ska repa en eller ett par dagar, oklart vilken/vilka i skrivande stund. Vi har kycklingrester, kassler, stekfläsk och blandfärs hemma, jämte pasta, potatis, bulgur, ris och quinoa. Tror vi klarar att få ihop middagar av detta med resten av det som finns i kyl och frys. 

Det enda jag önskar nu är mer sol och mindre moln, så jag kan sola lite lagom i morgon och fortsätta läsa den tredje boken i Kamelklubb-serien av David Baldacci. Jag har fastnat riktigt rejält för huvudpersonerna och intrigerna som är skickligt ihopvävda och tar oväntade vändningar. Konspirationsteoretiker och skeptiker i största allmänhet får vatten på sin kvarn, om man säger så...

Ha nu en god kväll och härlig måndag, var rädd om dig och din omgivning!


4 kommentarer:

  1. Det låter härligt vännen och inte låter det som om ni behöver svälta framöver heller. Kram på dig och ha en fin fortsättning på söndagen.

    SvaraRadera
  2. Beer can chiken. Mumsfillibabba

    SvaraRadera