torsdag 30 juni 2016

Pass!

Vilken dag det har varit! Full rulle från åtta i morse, förvisso med tid att bläddra i tidningen och bli sugen på att laga vietnamesisk mat, till åtta ikväll. Som tur är har jag ledigt i morgon, eftersom jag jobbar lördag till torsdag härnäst. Måndag är en halvdan dag och det är också tur, för när jag ringde min VC för att förnya mina recept stötte jag på patrull.

Jag har inte varit hos vare sig doktor eller astmasköterskan på två år och så kan vi tydligen inte ha det. Inte är det mitt "fel", de har faktiskt missat att kalla mig. För jag minns tydligt att när jag listade mig 2012 på grund av min, som det visade sig, astma så skulle det vara en årlig kontroll av min hälsa. Vilket fungerade tills för två år sedan. Recept har jag fått ändå, så jag har inte klagat precis.

Nu fastnade jag i porten och kunde inte undgå en läkartid längre, men det är väl lika bra tänker jag, för då kanske jag kan få allergimedicin på recept också, eftersom jag måste öka dosen Giona mot astman om våren och sommaren. Att Bricanylen i handväskan börjar bli gammal på grund av att jag sällan behöver ta till den tyder på att jag är en mönsterpatient.

Enda läkartiden som fanns kvar nästa vecka och passade någorlunda med mitt schema var på måndag kvart över tre. Jag hade visserligen klarat mig med de mediciner jag har kvar en vecka eller två till, men veckan därpå är det bara långa dagar och sedan har jag semester. Inte vill jag gå till doktorn då inte. Då ska jag bara lata mig. På riktigt. Hoppas jag i alla fall.

I morgon blir det livat värre. Jag ska till AF och mannen måste till polisen. Himla bra att myndigheterna ligger vägg i vägg. Mannens ärende är att förnya sitt pass inför en resa till USA i höst och då måste man söka ESTA för att kunna få inresetillstånd och allt vad det är mer. Jag kan inte följa med på resan tyvärr, men kom ändå på att även jag behöver nytt pass.

De gäller bara fem år numera och lottovinsten kan ju dimpa ner närsomhelst, så det gäller att vara förberedd. Fotot i mitt nuvarande pass fick mannen att associera till något som inte är PK (politiskt korrekt) att nämna och eventuellt även till foton på presumtiva brottslingar i USA. Inte särskilt smickrande, med andra ord...

Nej, det blir inget sådant foto, du får använda fantasin för att göra dig en egen bild av hur jag ser ut i passet. Om jag får ett nytt pass utfärdat i morgon kommer jag för det första att ha mycket mera hår på huvudet, glasögon, och inga stora örhängen. Där fick du lite hjälp på traven.  Nästa vecka kommer jag att ha avsevärt mycket mindre hår, det ser jag fram emot.

Jag ser också fram emot att krama kudde alldeles strax. Är verkligen inget energiknippe nu och alltför sällan överhuvudtaget. Det blir liksom blixtinsatser när nöden så kräver eller för att få något ur världen så jag slipper ödsla energi på att klaga över bristen på handlingskraft hos mig själv. Jag funderar febrilt på när jag ska kunna ta ut resten av alla mina semesterdagar innan de blir fler...

Jag vill, behöver och förtjänar ha en semester till i år. Ungefär på detta viset:

Bild lånad från jade.se
Sov gott, om du inte redan gör det, eller när det blir dags för dig. Ha en ypperlig fredag och ta hand om dig!


2 kommentarer:

 1. ALLA, nästan i alla fall, ser ut som förrymda straffångar på pass och leg så välkommen i klubben :-)
  Ha en fin dag i det vackra vädret ;-) Kram vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja det är nog sant :)
   Passar på att åka nu, när det inte hällregnar åtminstone ;)
   Kram!

   Radera