onsdag 8 juni 2016

Nappar det?

Åh, vad det är skönt att vara ledig! Vi åkte till Bovall igår, dock utan katterna, men tog med kattlådan. Det är en början i alla fall på den vilda kattresan. Kanske går det över förväntan, kanske blir det kattastrof. Vi hann med att fika med sonen och hälsa på en av mina favoritsystrar innan det blev dags att fylla magen med, hör och häpna, grillade tunna revben med diverse tillbehör.

Idag styrde jag pansarkryssar'n mot Hunnebo och dotterns hus med en påse solskyddsmedel. Det är en stor utgift för alla småbarnsföräldrar så det var fint att kunna bistå med sommarens förbrukning och kanske även nästa års. Hur vädret blir både denna och nästa sommar står skrivet i stjärnorna, men jag vill tro att det blir bra. Hann med att fika med min Lotta också, det kändes gott i själen.

På vägen hem till Hagen körde vi, vår vana trogen, till City Gross för att proviantera. Men allt vi hade med oss därifrån var en chilikryddad halloumi, mineralvatten och kattmat. Charkhyllorna var en ovanlig besvikelse, men vi fick löfte om att det vi efterfrågade gick att beställa till nästa gång. Fiskavdelningen var inte heller särskilt rolig. Guldspariden var pytteliten och nej, inget för oss.

Därför styrde mannen kryssar'n mot Fiskhallen i Mölndals Centrum, där vi nappade på marulk och några kräftor. En flaska bubbel fick följa med hem också, det är ändå lillelördag och jag är ledig.Mannen får stå upp och jobba som vanligt, medan jag ligger kvar i sängen och latar mig, läser bok och löser korsord tills jag behöver röra på mig. Jag måste ta hand om tvätten till exempel. Borde kanske baka lite bröd, men å andra sidan äter vi mindre och mindre av det numera. Rasta snabeldraken kanske, men bara lite i så fall.

Jag kan tänka mig att ligga på soffan, inom- eller utomhus tills det blir dags att laga middag, även det antingen inom- eller utomhus, beroende på väder och vind. Tanken var att grilla lamm, men vi får se hur det blir med den saken. Borde ta en promenad i skogen, som omväxling till ståendet och gåendet på hårt apoteksgolv. Om jag orkar...

Nu ska jag i alla fall lägga ner den här verksamheten och bara vila. Har antagligen fått en överdos frisk (läs pollen-) luft idag, så däsad är däbbt och jag hör att kudden ropar på mig.
Ha en härlig kväll och god natt, när det blir dags för dig!


4 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du tänker på vila också. Du vet vad jag sagt om det där med att andas och det är vad jag förstår jobbigt nog för dig många dagar. Ta det lugnt, ja så gott det går och sov gott! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke, vännen! Jag gör så gott jag kan! :) Kramar tillbaka!

   Radera
 2. Oj, oj, oj en sådan härlig tallrik!!! Jag blir alltid så hungrig när jag läser om det du (eller den fantastiske mannen) lagar och ser de fina bilderna.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Birgitta! Från oss båda två! :)

   Radera