lördag 4 juni 2016

Säng, säng, säng.

Varför vaknar jag en halvtimme innan jag måste, v a r e n d a dag? Jag behöver sova all tid jag har tillgodo, börjar gå på ångorna nu. Begriper inte att folk uppehåller sig i köpcentra när det är så vackert väder och det finns en massa ställen man kan uppehålla sig på. Hängmattan, stranden, skogen, utflykten, balkongen eller uteplatsen...

När jag kom hem halv sju, fick jag en G&T av mannen och order att sätta mig på altanen och slappna av. Sudokun gick åt pipsvängen, jag är slut i rutan. Läste min bok istället, även om det gick långsamt. Ögondroppar, nässpray och en extra dos Giona var av nöden. Min bästa tid är inte nu, om du förstår vad jag menar. Funderar mer och mer på att vaccinera mig inför kommande säsonger.

Problemet är att på vintern har jag inte så mycket besvär och då glömmer jag bort mina planer, dessutom kostar det en hel del, så jag väljer gärna bort dessa utgifter. Å andra sidan är det inte direkt billigt att hålla sig besvärsfri utan receptbelagda läkemedel heller. Pest eller kolera? Ja, det är frågan. Nu vet jag att det finns val, önskar jag hade fått veta det tidigare i livet.

Mannen och jag hoppas på den stora lottovinsten. Då ska vi bli vinodlare på andra breddgrader, osäkert vilka dock. Kroatien är ju trevligt, liksom Italien och Sydafrika. Chile kan nog vara bra också, men det känns väldigt långt bort, precis som Australien. Huvudsaken är att det är varmt året om och att luftfuktigheten passar mina bronker. De är kinkiga med sådant.

Blir vinsten inte så stor kan vi tänka oss att flytta till eller bygga ett hus med närmsta granne på två kilometers avstånd, vid havet och nära till skogen. Inte för nära dock, med tanke på allergin. En ännu mindre vinst hade oavkortat gått till att bli av med allergin och en stuga vid havet. Eller i havet, på en lagom stor ö och en hyfsad båt att transportera oss i.

Tänk att kunna landa fisken själv och slippa åka till affären och hämta den. Gårdagens fångst var dock helt okej.

Quinoasallad, grillad fänkål och ananas...

1.3 kg havskatt, det blir många middagar det. Två fina filéer blev det kvar när jag skurit ur de bästa bitarna till spetten, förutom ett par påsar med bitar till soppa och gryta. Det är gott och prisvärt att äta havskatt i jämförelse med många andra fiskar. 99:-/kg är billigt idag, det är bara strömming som är billigare, tror jag.

Vi har officiellt invigt sommaren nu, mannen och jag. Utemöblerna är avtvättade och på plats.Helt och hållet mannens förtjänst, jag har bara burit ut dynorna.

Idag blev det grillad karré och diverse tillbehör till middag, Också det är mannens förtjänst. Jag satte mig i soffan som sagt och vilade fötterna.Det är bara två dagar kvar att jobba, sedan har jag ledigt i tre dagar. Det ska bli så skönt!

Ta hand om dig och ha en fortsatt trevlig helg!

PS. Sängen var det, ja.


2 kommentarer:

  1. Kostnad i ena vågskålen och livskvalité i den andra....ta vaccination!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det lutar åt det hållet :)

      Radera