lördag 25 juni 2016

Tårtkalas.

Ibland blir det inte som man tänkt sig, vilket kan vara både bra och dåligt. Det bra var att fler anslöt sig till sällskapet på midsommaraftonen, för de hade med sig väldigt goda skaldjur till förrätt, till exempel. Det finns saker som är mindre bra, som att få hjärnsläpp och glömma viktiga saker, men jag hoppas det löser sig.

Jag jobbade igår och hade mycket att göra. Trodde folk skulle vara hemma och binda kransar och äta sill, men icke. Hade med andra ord bråttom hem när vi hade stängt, för att avlasta mannen som marinerat kycklingben, hängt upp paviljongväggar, hämtat mer mat och klippt gräset, bland annat. Vi hann hämta andan och bli klara innan gästerna kom i alla fall.

Det är alltid lika trevligt att få besök av Bob, denna gång med bara pappa som ledsagare och chaufför, för mamma måste jobba, tyvärr. Vår vän 7:son hade flickvännen K med sig och det var en väldigt trevlig bekantskap. Verkligen roligt att se hur bra vännen mår i detta förhållande, det är honom väl unt. Vi ses snart igen, de råkade glömma en jacka...

Bob åkte nyss hem med sin pappa, så nu kanske katterna vågar komma in igen. Han har gjort vissa framsteg med Mayzan, men Compiz är mycket svårflörtad. Eftersom båda katternas favorit-Peter är kvar kommer han nog snart och parkerar i soffan. Vi tittar antagligen på foppoll resten av dagen och vilar upp oss, efter gårdagens matorgier och en annan sorts bollek.

Värmen kom tillbaka lagom till midsommarafton, det var lika välkommet som oväntat. De senaste åren har vi inte varit bortskämda med fint väder denna helg. Det är nästan ännu bättre idag, även om det kom några regndroppar för en stund sedan. De torkade nästan upp på vägen ner, så kuddar och dynor fick ligga kvar i utemöbeln.

Vi åt rester av gårdagens mat till frunch idag. Korrrv, kyckling, sallader och lite focaccia fanns kvar och några korvbröd till Bob, så att han fick i sig mer än yoghurt innan han åkte iväg på Storebrors moppe och köpte glass. Ja, med Storebror som chaufför, förstås. Sedan vispade jag ihop en tårta, det påstås att man ska ha sådan på midsommar. Första gången för mig åtminstone.

Ingen gräddspäckad jordgubbstårta alltså, du känner väl mig? Däremot en matjessilltårta, och då blevo tvenne flugor på smällen, ity noll sillbitar inmundigades igår. Vi är rebelliska i denna familj och våra vänner är inte heller särskilt Svenssonska, vilket är mycket sympatiskt, tycker jag. Det enda "traditionella" på matbordet igår var snapsen antar jag...

Mannen i kastartagen
Istället för att "hoppa groda" eller dansa runt en stång kastade vi boll på amerikanskt manér med plockhandske och en otäckt hård boll. Lite blåmärken idag var det allt värt, det var både roligare och lättare än förväntat. Min vänsterhand lever ett eget liv, lite för skild från min högra hjärnhalva än vad som är acceptabelt. Men det tar sig, det går att öva upp fingerfärdigheten även på tanter som jag.

I morgon är det arbetsdag för mig, så mannen får se till att sonen kommer ombord på rätt buss hemåt och laga middag. På måndag är jag ledig och då ska vi förhoppningsvis få vara med om Springsteens bästa gig, ever! En av mina sköna kollegor ska också dit, men får stå på plan, medan vi sitter på läktaren. Vilken fin present av mina barn, jag är fortfarande överväldigad!

Ha en fin midsommardag och härlig söndag, var rädd om dig och gör något oväntat, det kan bli hur bra och trevligt som helst!
4 kommentarer:

 1. Härlig midsommar låter det som!
  Idag har vi nästan försmäktat! Inte ett moln på himlen och 29 grader. Nu vid 19-tiden börjar det bli drägligt på skuggsidan. En lite bris kom för en stund sedan, men försvann allt för fort. Nu blir det rabarberpaj :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är nära gränsen för vad jag tål, då överväger till och med denna badkruka att bada. I alla fall, fötterna ;)
   Det blir jordgubbar och glass efter tårtan :)

   Radera
 2. Så härligt ni haft och du vilket väder! Här blev det både sill och grill ute för första gången på jag vet inte hur många år :-)
  Önskar dig en fin söndag med en kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en riktigt härlig kväll :)
   Kram på dig!

   Radera