måndag 13 juni 2016

Andas in, andas ut.

I morse när jag vaknade tänkte jag lyckligt "det räckte att önska sol, så blev det sol", men det varade inte så länge. Man till nöds säga att det varit "halvsoligt" idag, men det har i alla fall inte regnat. Fast egentligen skulle vi alla må lite bättre om det kom en skur eller två, helst nattetid då. Det är torrt i marken, det märks till och med i vår vanligtvis träskliknande gräsmatta.

Och sedan är det ju pollen överallt som förvandlar allt från färgglada bilar till svarta utemöbler till smutsgula ting. Vilket inte ser särskilt trevligt ut och är allt annat än trevligt/nyttigt/roligt för alla oss som är allergiska eller överkänsliga. Min morgonrutin är astmamedicin, ögondroppar, nässpray och ett blått piller. Nåja, ett vitt också...

Sedan fyller jag på med ögondroppar och spray vid behov och det finns det. Hoppas innerligt att Sandoz kommer ikapp med efterfrågan på Desloratadin, för jag vill helst slippa ta de andra antihistaminerna som man blir så trött av. Trött blir man ändå av själva allergin, nämligen. Så du som har ungar eller partner som bara vill sova så här års, det kan vara värt att kolla upp vad det beror på.

Framför allt vill jag uppmana alla föräldrar att göra en utredning av snuva, klåda och trötthet hos barn, så de slipper må sämre än nödvändigt och eventuellt utveckla astma senare i livet. Dessutom är alla receptbelagda mediciner till barn under arton år gratis numera. Så det är tack och lov ingen anledning att inte kolla upp längre.

Visst har det sina fördelar att ungarna utan prut vill lägga sig tidigt, trots sommarlov och ljusa kvällar, men tänk på hur många bråk och kontroverser som kan undvikas för att barnen är ur gängorna på grund av allergiska symptom? Tro mig, jag vet hur det känns och hur löjligt trött man blir av att ögonen känns grusiga, näsan är täppt, andningen blir tyngre och att vara allmänt groggy.

Idag blev det TV-middag igen, fast av annan orsak än igår. Då var det "Landet runt" som brukar vara väldigt underhållande, idag är det förstås foppollsmatchen mellan Sverige och Irland. Än så länge är den hopplöst långsam och trög, tycker jag. Maten var dock okej:

Kyckling, palsternacka, morot, lök, squash, champinjoner, vitt vin, sherry, grädde, cf, chili, paprika och soya. 

Rester är bra att ha när man bestämt sig för att göra minsta möjliga nytta. Dock har jag avlägsnat stearin från en av mina indiska tunikor och självklart har jag tvättat, vikt och hängt tvätt, det är ju trots allt måndag. Lunchlåda/lådor blir det också. Jag kände att det var dags att använda den här innan det blev för sent, nämligen:Den har stått oöppnad i kylen och vi springer ju inte där jämt, så det är kallt nog för att låta både mjölk, i de fall vi har det hemma, och grädde och cf stå långt efter bäst-före-datum. Luktar och smakar det bra, är det bra. Att slänga mat är en styggelse, men med lite fantasi och planering kan man undvika sådant slöseri.

I morgon vet jag inte vad mannen kommer att välja att laga till mig. Oavsett vad, så kommer det bli gott, det vet jag. Han är tusen gånger bättre på att laga mat än landslaget är på att spela foppoll och göra mål. Inte för att det säger så mycket efter första halvlek, men ändå.
Nå, de börjar ta sig, men än så länge leder ju Irland...

Ha en skön kväll och tänk på att bollen är rund och att aldrig ge upp hoppet!

2 kommentarer:

  1. Precis så ska man göra :-) smaka,lukta och inte slänga i onödan. Glad blir jag!
    Kram vännen och ha en fin morgondag.

    SvaraRadera