torsdag 9 juni 2016

Välkomna primörerna.

Jag har gjort precis det jag föresatte mig igår. Det vill säga latat mig. Vaknade av att mannen jobbade, alltså pratade i telefon med någon kund. Brydde mig väldigt lite om det, men efter en stund insåg jag att det inte skulle gå att somna om. Fick kaffe och tidning på sängen och där låg jag kvar ganska länge, men till slut blir till och med det obekvämt och tråkigt.

Har tvättat arbetskläder, tumlat och vikt somt och hängt annat på tork. Väldigt tråkig syssla, så jag funderade på mat istället och kom fram till att jag måste åka till affären. Det är också en jättetrist syssla, så jag begravde mig i boken och stannande där tills den var slut. Satt ute i solen tidvis, när den visade sig och blåsten lugnat sig.

Sedan fanns det ingen ursäkt längre, om det skulle bli den mat vi bestämt idag. Åkte till närmaste affär och plockade till mig nästan allt på listan och vände snabbt hem igen innan horderna hann invadera butiken. Skrubbade potatis för att göra en fransk potatissallad och satt ute och pratade med mannen medan de kokade. Glömde nästan av att de stod på spisen, men det gick fint.

Vi har grillat igen, åttonde dagen i rad faktiskt, lammkarré blev det idag. Vi har sparat på lite lammkött från Hålan, just för att kunna grilla det på kolgrill och och njuta av den extra kryddan.Årets första färskpotatis är härmed avsmakad och som potatis betraktad var den medioker, vilket jag brukar konstatera så här års. Jag missade faktiskt att kolla varifrån den kom, men knölarna var ovanligt stora för årstiden, åtminstone för att vara svenska. Det finns fler knölar att klaga på än just potatisar. Företag som inte uppfyller sina löften, till exempel.

När ett företag får sälja sina tjänster till oss för att vi anser att de har bättre TV-utbud och åtar sig att säga upp befintligt abonnemang så förväntar man sig att de faktiskt gör det. Ack, vad vi bedrog oss! Det kom en faktura från det gamla bolaget, fyra månader efter att bytet ägde rum och uppsägningstiden startade, därför har mannen diskuterat och argumenterat ovanligt mycket idag.

Installatörens chef ska kontakta mannen och förhoppningsvis komma med en bra ursäkt och ett kompensationsförslag. Att jämka, anpassa sig och interagera är A och O i vilket förhållande som helst, oavsett om det handlar om affärer, arbete eller privatliv. Information om vad som gäller är en första förutsättning man börjar med. Sedan kan man diskutera vidare och kompromissa.

När ens beslut inte beaktas och inte ens diskuteras innan de ändras tycker jag att något är galet. Att stå med lång näsa och behöva ljuga känns inte kul. Lika lite som när man frivilligt överlämnar ansvaret till någon annan att (upp)lösa ett avtal och så inte sker. Då blir man trött, ledsen och uppgiven och undrar om man verkligen har handlat rätt, eller om man borde stannat vid sin läst...

Språklig kommunikation är en av de (få) saker som skiljer oss från djuren. De kan kommunicera de mest grundläggande behoven, men inte diskutera, kompromissa och argumentera civiliserat. Vad nu "civiliserat" betyder, egentligen? Jag längtar efter en värld där vi kan släppa vår prestige att vara bäst hela tiden och istället dela med sig av sina kunskaper för att underlätta för andra.

Kamratskap, professionalism, service, medmänsklighet och goodwill är något som saknas i vårt samhälle idag. Både på och utanför arbetsplatserna, vill jag poängtera. Det diskuteras och planeras för ett flyktingboende i Eklanda och reaktionerna är blandade. Såvitt jag sett och hört är de övervägande positiva och det gläder mig. Varför inte välkomna de nyanlända och få nya erfarenheter och vänner?

På så sätt får vi förståelse och kunskap för varandra och slipper vara rädda och misstänksamma. Det finns "bus" i området redan, men det är de infödda som står för det, låt oss ta itu med dessa och låta de nyanlända få möta en positiv och välkomnande attityd, så kommer det att bli jättebra för oss allihop. Spännande mat, berättelser och livsöden är utvecklande och utmanande, inte farliga.

För övrigt jobbar jag i morgon, laddar således för det, sen blir det bara roligheter och vila.
Ha en god natt och morgondag, det råkar ju faktiskt vara fredag, vilket de flesta gillar. Det gör jag också, varannan vecka ungefär...3 kommentarer:

 1. Kram vännen och ha en så fin dag det går i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer bli så bra så! Kram!!

   Radera
 2. Vi kanske är för bra på att diskutera och argumentera och tänka så vi gör det enkla komplicerat....
  Håller med!

  SvaraRadera