måndag 29 februari 2016

Enkät, bu eller bä?

Jag hade ledigt idag, men så värst mycket sovmorgon blev det inte, trots nattsudd och filmkväll med bäste mannen. Jag fick som vanligt kaffe och GP serverat på sängen när han märkte att jag var vaken. Tråkigt sudoku på måndagar och tidningen var tunn, så jag var uppe tidigare än jag tänkt mig. När klockan var nästan halv ett ringde ett "dolt nummer". Jag var efterlyst...

Kollegan M var orolig och undrade om jag var på ingång. Mitt schema brukar jag ha koll på, skriver upp i vår gemensamma köksalmanacka och i min lilla portabla när, var och hur jag ska vara på jobbet. Visst kan det bli fel ibland, så jag letade reda på mitt från Medvind utskrivna schema och jag hade rätt, inget jobb planerat för denna skottdag. Hoppas det gick bra för M och A.

Världen är så himla liten, det kan jag återigen konstatera. Installatören av Viasat-parabol och dosa visade sig vara vän till en av mannens (även min) vänner. Det var ett himla tjôtande på dem under tiden installationen ägde rum. Konstaterar också att musik och bilintresse går hand i hand. Samtalsämnen saknades med andra inte för ett enda ögonblick.

Enkäter kan vara mer eller mindre roliga att delta i. I fredags svarade jag på en från Sveriges Farmaceuter. Det var roligt och befriande. Under tiden jag berättade vad jag anser om förbundet insåg jag att jag faktiskt är mycket mer bitter på förbundet än på min före detta arbetsgivare. Kronans regionchef var bara olovligt dum och inkompetent som chef.

Men en förhandlingschef på ett stort fackförbund borde veta bättre än att behandla medlemmen lika illa som arbetsgivaren gjorde. Mitt omdöme var med andra ord inte nådigt och eftersom enkäten var utformad så att jag kunde vara ganska detaljerad med vem mitt missnöje gäller kanske det finns en mikroskopisk chans att det åtminstone tas upp på en kafferast.

Fast det kommer ju inte ändra på något för min del, det hyser jag inga förhoppningar om. Det kommer att sopas under mattan, precis dit jag själv blev förpassad. Enkäten skickades ut till slumpvis utvalda medlemmar, så det var då för väl att jag inte sagt upp medlemskapet än. Dessutom kanske mitt svar inte försvinner helt bland alla 7-8000 medlemmars.

Det var verkligen en befrielse att en sista gång formulera mitt oerhörda missnöje och känsla av att ha blivit sviken, negligerad och ignorerad av de jag haft största förtroende för i hela mitt liv. Inte för att jag aldrig blivit sviken förr, det är klart att jag har, men det är skillnad på svek och svek. De andra har jag släppt för länge sen, detta var svårare för det handlar om något större och i värsta fall fler än mig.

Det blev mat idag med:Tjocka revben är så himla gott och tacksamt att jobba med. Jag gjorde en sås på färska champinjoner och stekskyn, sen var det bara att koka lite ris och broccoli, så var middagen komplett. I morgon ska mannen laga till något. Kassler eller kycklingben, han får bestämma. På onsdag blir det hamburgare, för det är lätt och snabbt när vi går om varandra.

Ha en skön kväll, och som vanligt, var rädd om dig och din omgivning!
3 kommentarer:

  1. Jag skickar helt enkelt en varm kram och en önskan om en fin tisdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram tillbaka vännen och detsamma!

      Radera