tisdag 22 september 2015

Abstinens. #bloggswe

Tjohej, vilket flyt som sagt. A-kassan har godkänt mig och jag får ersättning från dem. Inte för att jag begriper varför den baseras på 14000 i inkomst eller varför jag återigen åker på en veckas karens, men ändå. Jag får ersättning för sex dagar för veckorna 29-38, således. Kunde ju ha varit värre, kunde ha varit noll och intet.

Dessutom får jag ju lön för arbetad tid i augusti på fredag, det tackar vi för! Just nu är det rätt knapert, så vinsten igår var särdeles välkommen. Nästa månad känns det som om jag kommer ikapp igen, då får jag ju månadslön plus timlönen för denna månad. Och a-kassan. Ojoj, jag blir ju smått förmögen!
Näe, inte alls. Men något blir det i alla fall.

Idag blir det en stämpeldag till exempel. Inte riktigt vad jag önskade mig, men det är bara att ta skeden i vacker hand och "gilla läget". Nej, det gör jag ju inte, men jag accepterar att saken är som den är. Jag har sannerligen gjort vad jag kunnat för att ändra på det och mer kan ingen människa begära. Att några felbeslut tagits på vägen är inget jag kan ta på mig.

Jag tänkte hämta min vinst idag, kanske mannen följer med på en liten utflykt? Han har ju fördelen att kunna jobba lite som han vill och har alltid arbetstelefonen med sig. Vår kära vän Kluran behöver lite medicin, så det ska vi ta hand om på vägen. Därför är det nog dags att klä om och dra på galoscherna. Just nu håller det upp, men man vet ju hur det är med Göteborgsvädret...

Inte för att jag klagar så värst, det blir lättare att jaga svamp efter regn och jag vill ha mycket svamp i frysen i år. Fast regnar det så kan inte mannen klippa gräset, vilket behövs en sista (?) gång innan vintern drabbar oss. Nej, jag klipper inte gräset, det vet du som känner mig. Jag håller mig inomhus när grannen klipper sitt gräs, det är bara att acceptera att allergi begränsar en.

Jag är tacksam för att jag inte är födoämnesallergiker. Viss saker kan på grund korsallergi besvära mig, till exempel kliar det periodvis i halsen av råa morötter. Jag nyser av att skala rotfrukter, men det är småpotatis... Vissa nötter undviker jag, men det är ingen fara för livet om jag äter lite grann.
De andra nötterna är svårare att undvika, men gör så gott jag kan där med.

Det är dem jag vill åt!

Ha en bra dag och var rädd om dig!


2 kommentarer: