måndag 14 september 2015

Nattmössa på. #bloggswe

Skrivklådan placerade mig här fast jag är trött och egentligen borde ställa mig i duschen, för senare kommer jag att vara ännu tröttare. Jag har varit i farten sen sex i morse och jobbat sen sju. Inventerade och höll på med andra lagersaker och lär mig så mycket jag kan på egen hand. Kollegan jag ska vikariera för lär mig resten innan hon tar tjänstledigt. Vi får tre dagar på oss...

Men lite tricks kom jag på själv idag, så det ska nog gå bra. Det är då för väl att man inte är helt tappad bakom en vagn, eller född i farstun. Ibland är det banne mig lättare att hitta en nål i en höstack än att hitta det man vill i WS och SIM (dataprogram) för att kunna göra det man vill. Manualer är bra, när de är uppdaterade och när rutinerna är utan stavfel, är det lättare att få flytet.

Jag har all förståelse för att det finns dyslektiker och andra som inte har full koll på stavningar och grammatik, men det finns ju utmärkta rättstavningsprogram och det är aldrig fel att låta någon annan korrekturläsa innan man trycker på "sänd". Nå, det ska inte bli en språkskola idag, det är jag inte upplagd för. Vill bara bläddra i senaste korsordstidningen och slappna av.

Våra varor kom när jag skulle gå hem, så det blir ingen inventering i morgon. Jag pysslar vidare med lagret och får ordning på det och en del annat smått och gott istället. Jag räknas inte i driften, vilket är en förutsättning för att det ska bli något vettigt gjort. Snart är hållbarheten intrimmad i alla kollegorna har jag märkt. Det underlättar enormt.

Jag fick schemat för september och oktober idag. Det är sådär. Jag föredrar, hur märkligt det än låter när det kommer från mig, att börja tidigt på morgonen och sluta tidigt. Visserligen blir det lättare att slippa undan trängselskatten om jag börjar sent och slutar då kamerorna stängs av, men det blir så lite kväll då, tycker jag. Men mycket kan komma att ändras, så det är ingen idé att hänga läpp för det.

Vi har slut på tomma matlådor, därför åt mannen och jag stadig lunch och tar en lättare middag idag. Lättlagad är den också, för det är gårdagens löksoppa som ska värmas. Det var det enda vettiga som blev gjort igår. Soppan, alltså. Mannen har inte mått jättebra och själv har jag varit väldigt trött, så vi betade av House of Cards och fortsatte med Breaking Bad, tills det var läggdags för mig.

Jag lyckades få tag på min handläggare på a-kassan idag och även om hon var lite stroppig och överlägsen till att börja med, så rätade vi ut frågetecknen kring min ansökan om ersättning. Vissa människor verkar utgå från att man ska klaga och skälla och sätter upp en attityd från början som säger att "du ska inte tro att du är någon". Det är trist och onödigt för båda parter.

Hon blev riktigt mänsklig till slut och jag kände att jag "vann". Kollegorna på löneavdelningen var däremot hjälpsamma och trevliga, trots att jag störde dem inte en, utan två gånger i värsta lönearbetet. Så nu är snart alla papper och försäkringar på heder och samvete i hamn och jag får några kronor till. Om det blir så många ersättningsdagar kvar, efter karensavdrag och sådana dumheter...

Om jag skulle ta och värma på soppan nu kanske? Mannen är och repar med de andra pojkarna, men det skulle tydligen ses och höras på Orup, så det blir till att spela snabbare än vanligt idag, kan jag tänka...

Ha en fin kväll och var rädd om dig!

1 kommentar: