Powered By Blogger

lördag 8 februari 2014

Födelsedagsmiddag!

Idag har vi varit i Alingsås och deltagit i en mycket god väns Geocaching-event. Blev lite för nedkylda så vi tog inte en enda cache, utan åkte hem. Dessutom är det ju ingen sport att vara nån annan i hälarna och få skatten "på köpet".

Sen vi kom hem har jag stått i köket, vilket är nåt av det bästa jag vet!
Jag uppfann en ny drink idag. Mannen fick en flaska cognac i julklapp av en tacksam kund. Vi gillar inte cognac vanligtvis, så jag läste drinkrecept och fann som sagt upp en egen variant med citronsaft, socker, färdig drinkmix med lime; den blev så bra!




Det blev vaktlar till förrätt och en bourgogne till dem, vilket var ett tips från coachen på Bolaget.
Fåglarna stuffades med schalottenlök, vitlök, champinjoner och bladpersilja, som fick koka ihop i smör och lite av bourgognen samt en skvätt Maraschino. Serverades på en bädd av spenat, bladpersilja och champinjoner. A match made in heaven!


Till huvudrätt valde jag en fisksufflé då det fanns rester av både Rohu och lutfisk i frysen. Recycling de luxe!
På tallriken finns gul paprika, purjo, champinjoner och chili. Sufflén fick en valfri dos av smält smör med räkor.


En Chablis till detta och det blev så bra!

Min rådgivare rös när jag berättade vilken förrätt jag valt, men innan vi var klara med vinvalen verkade hon lite nyfiken, trots allt. Fiskrätten fick tummen upp direkt. Jag kan inte annat än le åt hela situationen...

Efterrätt blir det också idag, för ovanlighetens skull, men det är ju en speciell dag. En lakritspannacotta med mango och bär, men det vete sjutton vad som ska få ackompanjera den... Får kolla upp förrådet!


Sådär! En pytteskvätt tokajer hittade jag till efterrätten, men är osäker på hur kombon blir. Strunt samma!
Nu är hela dagen dokumenterad och redovisad. Ha en underbar kväll allihop!

2 kommentarer:

  1. Du är då så himla duktig! Och jag som trodde att jag kunde laga mat ��

    SvaraRadera
  2. Tssss visst kan du laga mat! :)

    SvaraRadera