måndag 6 juli 2015

Filmtajm. #bloggswe

Ibland är det faktiskt helt underbart att jobba sent (senare än mannen) och komma hem till doften av grillade kamben. Smakade alldeles underbart, med majskolv och vattenmelon och lite annat grönt och nyttigt till. Sommarmat, även om värmen försvann lite grann med blåsten idag. Regn blev det också, fast jag tyckte det var ganska skönt att pollenet slogs till marken.

Eftersom jag har ännu längre sovmorgon i morgon, tar vi oss en Campari efter maten och tittar på film. "Sum of all fears" är kvällens val. James Cromwell är alltid en tillgång, liksom Morgan Freeman, medan Ben Affleck inte håller måttet särskilt ofta. Filmen är från 2002, så du förstår hur hopplöst efter vi ligger i filmtittande. Han kan ju vara bra, men insatsen i Pearl Harbor var medioker.

Armageddon, nja... Men jag är sådan att jag gärna tittar på katastroffilmer och då får man stå ut med vissa mindre bra inslag. Nästa film får bli Aladdin. Den blir jag glad av och mannen har otroligt nog inte sett den. Vi fick MVG av systers bonusbarnbarn, för att Ice Age 4 fanns hemma hos oss. På den nivån är det, för att nytillkomna läsare ska förstå oss bättre.

Jag längtar efter att få titta på tecknad film med våra barnbarn. När mina barn var små fanns det inte något mysigare än att krypa ihop i soffan och äta popcorn och godis med barnen och bara frossa i närhet och stolligheter. Då de blev lite äldre såg vi såklart andra, "otecknade" filmer, men det var lika mysigt det. Glömmer aldrig sonens tårar när vi såg "Titanic".

"Blues Brothers" var en favorit. Jag kan den förmodligen utantill fortfarande och vill nog ändå se den snart igen. Blir det trist väder, då är planen klar, alltså. Hoppas förstås att det inte blir filmväder, det har vi så många månader om året ändå.

Sov gott när det blir dags och ha en härlig tisdag! Vi ska ut på hemligt uppdrag, så i morgon bloggas det icke, bara så du vet...
2 kommentarer:

  1. Gillar också film, men katastroffilmer? Oj, nu blev jag nog lite besviken..... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Det gäller att vara förberedd på det värsta. När jag väntade barn läste jag hemskt ruskiga böcker, jag antar att det var ett sätt att skaffa sig hård hud och ställa in sig på katastrofberedskap... :)

      Radera