tisdag 14 juli 2015

Gräsänka igen. #bloggswe

Jag fick kaffe och GP serverat på sängen idag. Var visst väldigt trött, för jag sov hårt tills dess och då var klockan strax efter nio. Jag var inte helt pigg igår, ont i knän, höfter och axeln. Frös som en tok hela dagen och skrämde halvt ihjäl mannen, när jag skickade ett meddelande om mina bortdomnade fingrar. Det satt i i flera timmar, efter jag ätit varm lunch och druckit hett te, konstigt nog.

Till slut gav det med sig, även om jag inte fick tillbaka värmen i fingrarna förrän jag fått spaghetti med köttfärssås och lite rött vin. Satt sen under en filt och tittade på film och drack lite mer vin. När jag la mig var jag varm och go' och sov som sagt som en stock. Kollade faktiskt febern, men 36,4 är undertemp snarare, vilket känns likadant som feber.

Mår bra idag, men har efter moget övervägande bestämt mig för att inte larva iväg ut i skogen. Jagar nog kantareller på torsdag efter jobbet istället. Jag blir nämligen gräsänka i dagarna två, då mannen ska gigga på (Bohus) Malmön både onsdag och torsdag. Först med Magnus Lindberg och andra glada musiker på pensionatet, samt på Bryggan med Elin Blomquist på torsdagen.

Hade ju förstås velat följa med, men jobbar så tokiga tider att det blir alldeles för påfrestande att hänga på. Missar tyvärr även spelningarna 24:e och 31:e, men har du ledigt och lust att höra Anders (aka mannen), Stefan, John och Martin på Bryggan, ta chansen. Det blir nog riktigt svängigt!
Kom just på att om man kastar om initialerna på dem blir det JAMS. Bra bandnamn, va? Kom ihåg var du läste det först! MAJS funkar ju nästan lika bra, men jag vill ha royalty för uppslaget...

Jag kommer idag att åka till ÅV och affären för att hämta mat, sen ska jag sitta i solen och njuta av ledigheten och ladda för att vakna kvart i sex i morgon och hålla tummarna för att larmet inte går igen. Att sitta utanför tills de stängt av det på distans är rätt påfrestande, inte bara för mig, utan för alla som jobbar vägg i vägg på vårdcentralen också.

Dessutom blir jag närmare en halvtimme försenad, vilket gör att jag inte hinner så mycket som jag borde innan öppningen. Men om jag ska vara uppriktig, är det inte mitt problem. Jag gör det jag ombeds göra och om förutsättningarna inte finns, så får det ta den tid det tar att bli klar med den här inventeringen. Jag har obokade dagar i augusti, för att inte tala om september.

Nedslående besked från ännu ett apotek jag sökt en tjänst på igår, alltså. Jag önskar att få ett positivt besked snart. Det börjar bli väl många tappade sugar igen. Nå, jag får söka det som finns och det som erbjuds för närvarande är i Trollhättan. Cura har några tjänster ute också. Kronans söker bara apotekschefer, vilket man kan fundera över en hel del, men "been there, done that"...

Nej, det är dags att hämta mat, vi behöver ju det idag med. Grillning av fisk eller kött känns som ett lämpligt projekt idag.

Ha en fin dag och var rädd om dig!


2 kommentarer:

 1. Vin är verkligen "livets vatten"...
  Tappa inte sugen, du kan inte trolla utan bara söka det som finns. Jag vet att det är jobbigt, men viktigt att ha i bakhuvudet att arbetsmarknad och arbetsgivare påverkar inte du. Och börja inte fundera över att det är ditt fel att det inte finns jobb att söka eller att det blir nej för det är det absolut inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vännen! Ibland så kommer de tankarna upp, oavsett vad före detta kollegor tycker och tänker. När det blir så många avslag och tillfälliga lösningar börjar man (jag) tvivla på mig själv. Men jag vet att jag är bra på det jag gör och lär mig hela tiden nytt, så jag blir ju bara bättre och bättre, egentligen...
   Jag är en bra kollega och medarbetare, pålitlig och lojal, sällan sjuk och vabbar inte, hur svårt ska det behöva vara? Andas och tar nya tag... Kram!

   Radera