onsdag 22 juli 2015

Gubbar och gubbar... #bloggswe

Idag var det jobbigt att vakna när klockan ringde. Mannen och jag hittade tillbaka till "House of Cards" igår kväll och då är det svårt att lägga sig i tid. Sex timmars sömn är för lite, egentligen. Men vad sjutton, man är ju bara ung en gång...

Att komma in på jobbet klockan sju och se backarna från i måndags stå kvar gjorde inte saken bättre kan jag meddela. Hade ganska bra koll på innehållet i dem, men fick gå igenom alla tisdagsbackar, inför inventeringen av "Hud 2". Det gick ganska bra ändå, men ominventeringen slipper man aldrig ifrån. Alltid är det någon "test" eller felaktigt inlevererad leverans som spökar.

Den som påstår att det inte behövs en tekniker åtminstone på halvtid på vartenda apotek har fel! Den som tror att det går att ha endast två farmaceuter i tjänst under en dag är helt ute och cyklar. Jag gör antagligen fel, när jag i ett sorts desperat försök att komma ikapp, fixar dagens alla 1:or och 2:or på en halvtimme, innan jag går hem. Endast 3:orna kvar för mig att ta hand om i morgon, alltså.

Schemat innehåller fler mindre bra lösningar, men som tur var kom vi på det tidigt idag och jag börjar nio, istället för elva. En ensam farmaceut till tio är obra, ur alla synvinklar. Med lite tur hinner jag fixa till alla varor och datum innan först nya leveransen anländer. Den är i och för sig inte så stor, men sen ska det lunchas och då är vi två i butiken.

Sisyfos kan slänga sig i väggen, för sedan kommer den stora leveransen. Den som aldrig någonsin hinns med, speciellt inte om teknikern går hem fyra eller fem. I morgon jobbar jag dock till kl. 18, så det finns hopp! Det värsta är att jag jobbar på ett annat apotek på fredag, förutom mellan 9-11, för att farmaceuten inte ska vara själv.

Hur mycket eller lite de har att göra på lördag är helt avgörande för hur det ser ut när jag kommer tillbaka klockan sju på måndag. Inventeringsbara varor i backarna, eller är det bara att sätta igång? Sen är jag visst ledig på tisdag, igen. Hållbarhetslistan har hög prio, men när ska jag hinna med den?
Jag undrar också varför jag bekymrar mig så mycket för dessa saker...

Slutar med det, för dagen i alla fall och ägnar mig åt efterrätten:


Så goda gubbar som vi får i år är det länge sen jag smakat. Det kan i och för sig bero på att de eländiga djuren stal dem förra året. Inte katterna, men skator, rådjur, harar och andra bestar. Vi var dock förutseende i år och nätade in krukorna på altanen. Mitt förslag att näta äppleträdet mottogs med en fnysning och en blick jag inte vill beskriva. Så älgarna får väl ta för sig igen då, gubben...

Middagen blev ett gemensamt tråcklande av tomatsås och frikadeller. Kryddningen var den sällsynt lyckade "kofta masala" av "Kryddor från Rosengård". Jag är, som du kanske vet, inte så glad i att köpa dyra kryddblandningar som smakar mesigt och för salt på samma gång, men denna är så god! Här ser du resultatet av middagsbestyret:


Ha en skön kväll nu och var rädd om dig!
4 kommentarer:

 1. Man är alltför ansvarstagande och plikttrogen om man tänker för mycket på jobbet, sägs det. Men vad tusan, vad ska man göra när man vet vem sm får göra jobbet..... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju så... Vår generation i alla fall har ju det tänket att vara lojal och plikttrogen, men vad har för det, egentligen?

   Radera
  2. Jag tror faktiskt att det kan vara positivt på många sätt. Tillfredsställelsen och glädjen när man gjort ett bra jobb, löst ett problem, fixat nå't i tid så nästa kan jobba vidare osv. Och vem skulle säga nej till att ha en vän som är lojal. Men vi måste nog träna på att lämna jobbet på jobbet. För vi får ju inte mer i lön eller mer uppmuntran och erkännande än de där som bara gör exakt "det nödvändigaste" eller de som inte ens gör det....

   Radera
  3. Ja, det finns en känsla av tillfredsställelse att lyckas med något som verkar hopplöst. I detta fallet är jag rädd för att det är ogjort inom tre månader, men då får de väl be mig komma tillbaka ;)
   När jag var chef insåg jag att inte kunde slappna av nån gång, fast jag var "ledig". Hoppade av efter ett tag, det var inte värt det. Jag blev förmodligen lurad på hur mycket lön som helst, dessutom. :)

   Radera