söndag 12 juli 2015

Bakläxa. #bloggswe

Fanns ingen anledning att försöka fånga solen idag inte, så vi sov länge. Slängde ihop en fördeg när jag ordnade kaffe och matade katterna. Tänkte få gjort bröddegen efter GP-läsning och sudoku-lösning, men då var min jäst möglig. Attans elände, jag som inte ville åka till affären igen, men så fick det bli...

Innan jag hann så långt i mina planer ringde kära syster Å och vi pratade bort närmare en timme, vilket var trevligt. Det var länge sen och vi behövde nog det båda två. Skönt att veta att den andra mår bra och så vidare. Nåväl, jag kom hem med jäst, så nu jäser degen. Maten för idag blir champinjonpaj och jag hämtade även köttfärs för morgondagens köttfärssås, som mannen får göra.

Här är gårdagens matbild, som jag lovade igår:
Rörorna från vänster till höger; cf med lök, syltad squash och chili; toum (vitlökskräm); cf med citronmeliss, färsk ingefära, citronsaft och salladslök.
Och här är dagens frunch:

Inte helt olik middagen mannen bjöd på härom dagen, men då med risotto i stället för äggröra. 

Bak- och tvättdag idag alltså. Är det dags för det ena, så gör man (jag) det det andra, det är en bra kombination. Ungefär lika upphetsande båda delarna, men ger utrymmer för andra roligare sysslor, som pajbakning och korsordslösning. Jag har ännu inte hamnat i bokträsket, men hoppas att jag snart är där, av den rätta anledningen, nämligen att jag är pigg, glad och utan bekymmer.

Nu har jag i och för sig bara ett bekymmer och det är det där med jobb. Hur ska det lösa sig?  Jag fick en utbetalning för "jobbfria" dagar från F-kassan häromdagen. Man tackar! Hela 1600 riksdaler för fem dagar. Före skatt, förstås. Hoppas att A-kassan kommer med ett beslut om nya arbetsvillkor och höjd ersättning snart. Jobbjakten fortsätter oförtrutet, oavsett det.

Ha en fin dag och var rädd om dig, samt dina nära och kära!


4 kommentarer:

  1. Åh, vad jag längtar efter cf! Och inte blir det bättre av dina bilder och recept, hemska människa... ;-)

    SvaraRadera