Vi startade med en påskgul välkomstdrink och så var det färdigt med påskrelaterade saker. Förrätten var en tallrik antipasti. Oliver, ost, salami, finskinka, kronärtskocka, tapenade på rostat bröd. Jag hittade ett vin på Bolaget som verkade passa fint till, det kan vara lite knepigt annars med så olika s(m)aker på tallriken, men Fantini Farnese Sangiovese tycker jag var ett bra val.
Varmrätten blev som jag flaggat för tidigare fisk. Närmare bestämt rullader av rödtunga. Jag blandade ihop cf med selleri, fänkål, purjo, paprika. räkor och lime. Räkskalen blev det fond av som sedan blev en gratängsås. Haricots vertes serverades till. Eftersom vi hade gäster glömde jag ta kort när allt var färdigt att äta, men en liten förberedelsebild får duga.
Till fisken serverades det Leth Duett. |
Idag gör vi inte många knop, lammsteken är klar när vi bestämmer oss för middag. Jag ska göra en sås förstås, och det blir klyftpotatis och lite grönsaker till. Sedan blir det film och godis hela kvällen. Först Ice Age 3 och därefter 100-åringen. En påskafton helt i min smak faktiskt och dessutom i sällskap av två av mina favoritkillar.
Bäst jag går ut i köket så att vi är färdiga med maten tills första filmen börjar. Jag vet, man kan se på Play, men det blir så bra ändå idag.
Ha en fin afton och akta fingrar och öron om du ska smälla raketer. Tänk på att djuren inte mår bra av ljudet, så avstå helst från att låta pengarna gå upp i rök överhuvudtaget.
Hej vännen :-) Nu håller jag på och ska läsa ikapp mig här för jag vill ju inte missa något :-) Hungrig blev jag som vanligt av att läsa om allt gott. Vintipset är noterat.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin fortsättning på kvällen om du inte ligger och kramar kudde nu och en fin morgondag med en kram.
Hej min vän och välkommen hem! Kudden ska jag krama strax, skickar dig en så du sover gott :)
Radera