fredag 4 mars 2016

Kalasdag.

Har varit upptagen av kvalitetstid med mannen, det är ju riktigt trevligt och nyttigt. Ibland när det är mycket som händer, eller i vissa fall inte så mycket som man skulle vilja, blir umgänget med med de närmaste lidande av olika anledningar. Kommunikation och närhet är vad doktorn rekommenderar i dessa lägen. Lätt att glömma bort, men ack så viktigt.

Igår åkte vi till Bovall direkt efter jag kom hem från jobbet. Mannen hade ett par mackor klara till mig och jag bytte kläder, sen bar det av. Anledningen var underbara barnbarnet som fyllde två år. Vi fick exklusivt uppvakta idag och det var riktigt mysigt. Födelsedagspresenten gick hem. Vi ville ge något praktiskt och fint. Micke på Skohörnan levererar till både stora och små.

Mormors lilla skrutta
Eftersom jag ska jobba i morgon blev det inga andra besök, utan vi åkte hem för att slippa de värsta köerna genom sta'n på hemvägen. Vi stannade bara på City Gross för att proviantera för helgen och lite till. En ribbestek var nödvändig tyckte mannen och jag håller med. Gristunga för måndagen, så himla gott med potatismos och senap! Dagen kap var dock detta:Jag minns inte när jag senast åt kokt torsk med äggsås på detta viset. Dryga kilot av skrei i bit fick följa med hem och det blev givetvis över till lunchlådor till oss. Halleluja!

Mannen lagar till kycklingben och portabellorisotto i morgon. Det gör han så himla bra och jag ska sätta mig och bara vänta på att bli serverad hela härligheten! Inköpen idag är veritabla fynd. Fisk à 119:-/kg, kycklingben à 15:-/kg, ribbestek à 55:-/kg och tunga à 40:-/kg, det kan baske mig inte bli bättre eller billigare middagar och lunchlådor för kommande behov.

Ikväll fanns det verkligen inget på Tv att titta på, så det är för väl att "House of Cards" är tillbaka med en ny säsong. Vi är redan inne på tredje avsnittet, så den lär ju ta slut fortare än kvickt, tyvärr. Jag sitter här med datorn i knät och låter inlägget ta den tid det tar. Funderar, så som man gör när man (eller är det bara jag?) tittar på TV.

Funderar på för- och nackdelar med allt, mycket handlar förstås om min arbetssituation. Personalrummet där jag ska börja jobba hyser en mikro, liten kyl, två stolar och ett pyttelitet bord, har genomgång till omklädningsrummmet/toaletten och har faxen på armlängds avstånd och ingen dörr att stänga till om sig.

Å andra sidan är det ett fast jobb på ett apotek som har många kunder och det blir aldrig någonsin långtråkigt. Dessutom får jag löneförhöjning. Underliga äro Herrens, eller vems vägar det nu är. För ett år sedan var jag för dyr, nu har min lön ökat med 1300 kronor i månaden. Trängselskatten är snart ett minne blott och det ser jag som ytterligare en reell löneökning med ca 300 i månaden.

Fördelarna är större än nackdelarna, uppenbarligen. Ostörd matplats är av underordnad betydelse när den högre lönen tillåter en sushilunch då och då. Det finns fler matställen att spendera lönen på om jag så önskar. Men du känner ju mig, det kommer inte bli några utsvävningar. Det finns mer angelägna saker att lägga pengar på. Som en semester...

Ha en fortsatt skön fredag och helg! Ta hand om dig och din omgivning och ta aldrig någon för given. Jag återkommer vid tillfälle.

PS. Förlåt, pappa. Nästa gång tar vi gärna en fika :)


2 kommentarer:

  1. Vill bara önska dig en fin och så skön helg det går vännen och bifogar en stor och varm kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram till dig min vän och detsamma!

      Radera