tisdag 22 mars 2016

Tre små apor.

Hade sovmorgon och det var tur det. Är hiskeligt trött och snuvig, jag får nog ta fram nässprayen mot allergi också. Allergi är inte något man "behöver" när man jobbat sig trött allaredan. Jag väljer att se det positivt, jag får ju ledigt i fem dagar snart. Om två dagar. Och det vet ju alla hur snabbt två dagar flyger iväg. En sak är säker och det är att jag ska lägga mig tidigt ikväll.

Då blir det snabbare onsdag och förhoppningsvis mycket att göra på jobbet mellan 9-17 och sen är det läggdags i ett nafs och sannolikt en mycket hektisk torsdag. Sa förresten adjö och tack för den här tiden till en av kollegorna idag. Vi kommer inte jobba ihop någon mer gång och det var ledsamt att inse det. Jag kommer sakna Regina.

När jag kom hem stod TV:n på, vilket gjorde mig fundersam. Mannen brukar aldrig ha den på så tidigt. Frågade om det hade hänt något. Om det har. Jag är bestört, sorgsen och förtvivlad över dagens illdåd i Bryssel. Jag brukar inte ta upp vare sig religion eller politik i mina inlägg. Knappt någon annan stans heller, men detta har inte med vare sig det ena eller andra att göra. Det är ondska, enbart.

Jag satte mig och tog del av förödelsen, men jag kan inte ta in allt detta hemska, lika lite som när det hände i Paris. Det är för hemskt, för ofattbart, för vidrigt. Jag känner skygglapparna växa ut, öronen slår lock och jag blir stum... Det förklarar varför jag vanligtvis inte behandlar svåra saker. Jag blir totalt dränerad på energi och orkar inte helt enkelt befatta mig med sådan ondska.

Det betyder alls icke att jag inte bryr mig, utan att jag helt enkelt inte har ord tillräckligt för känslorna. Tankarna är där, men dem håller jag för mig själv och mina allra närmaste, när eller om jag känner behov av att uttrycka dem. Nu blir det inte mer om dessa händelser i den här bloggen. Tror jag i alla fall...

Mannen fick stå för maten idag och det gjorde han med den äran. Stekt fläsk med löksås är det bästa man kan få efter en arbetsam och känslofylld dag. Det och ett korsord att ta med upp i sängen. Disken är diskad, tvätten vikt och lunchlådorna framtagna, så vi kan lägga oss med gott samvete. Till och med fiskarna har mannen städat hos.I morgon repar han så jag vet inte hur vi gör med kvällsmaten. Jag tror jag ska hämta förnödenheter inför helgen efter jobbet, då hittar jag nog något bra. Annars finns det ost i kylen och korrrv i frysen.
Helgen blir matglad och fullspäckad med gäster och besök, från fredag till söndag åtminstone. Fisk, lamm och vad mer vi kan hitta på. Så värst påskigt blir det dock inte.

Sov gott och var rädd om dig. Glöm inte att tala om för dina nära och kära att du älskar dem och håll sams!

PS. De tre små aporna kan du läsa om här. Jag vet att det är Wikipedia, men nu är jag för trött att leta reda på en trovärdigare länk. Den duger gott.
2 kommentarer:

  1. "Påskigt" i Sverige verkar numera vara godis och godis. Jag saknar (som vanligt...) inlagd sill.... Fisk och lamm är väl "påskigt"! Fastan bryts ju på påskdagen så fisken passar bra och lamm hör påskdagen till! Du var mer "påskig" än du hade en aning om! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nånstans i bakhuvudet fanns det nog en tanke om att fisk hör till, och påskalammet är ju vanligt i många hem. Men inget litet julbord som "alla" verkar ha iaf :D

      Radera