tisdag 17 juni 2014

Soppa dubbelt upp. #bloggswe

Idag funkade kaffemaskinen som den skulle och mannen serverade mig en kopp, innan han gav sig iväg till jobbet. Själv låg jag kvar en stund och löste korsord i väntan på sonens morgon-sms. Det kom inte inom avtalad tid, så jag fick ringa upp honom. Tisdagar är den svåraste dagen för honom, men vi hjälps åt och då blir det ganska bra.

Någon i en matgrupp jag är med i ville ha receptet på fisk- och skaldjurssoppan jag gjorde förra veckan, så jag gick ner till datorn för att lägga upp det. Trodde jag! "Ingen nätverksåtkomst."
Startade om modem och router, det brukar hjälpa, men icke. Vår anslutning var helt borta från alternativlistan. Vilken soppa! Efter lite pyssel och hjärngympa kunde jag installera det igen i alla fall.

Här är receptet om du också vill göra min soppa:
1 palsternacka
1 morot

1 bit rotselleri
½ fänkål
1 liten lök 
1 klyfta vitlök
½ chili
2 små potatisar (mjöliga)
Allt skuret i tärningar och fräses i smör och olja.
Spadet från en burk musslor
1 dl vitt vin
3 msk fisk- och skaldjursfond
1½ fiskbuljongtärningar
1 msk sherry
3-4 msk tomatpuré
Hälldes på tillsammans med 1½ l vatten och 2 dl grädde+ 1 dl cf. 
Jag hade tre stora filéer pangasius och 4 "portionsbitar" lax (hur nån kan bli mätt på en sån är mig en gåta  ) som saltades efter de tärnats i munsbitar. 
När soppgrunden fått gotta till sig med lite svartpeppar, sumak (citron funkar lika bra), chiliflakes, paprikapulver och lagerblad, till önskad smak tillsattes laxen först, sjud 3 min, sedan pangasius och musslor,sjud 2 min till och tillsätt ev lite mer av fänkål, paprika och purjo för tugg, samt räkorna och låt allt bli genomvarmt.


Det blev en stor laddning och god var den med!


Fick ett mail igår, från min gamle RC. Det var visst kris i Falkenberg i sommar. Jag har ju kontrakt med en annan kedja nu, så jag fick avböja.
Alldeles nyss ringde en AC från Grästorp och behövde hjälp nästa vecka. På min lediga onsdag, det var väl tur? Snart uppe i heltid ju, vilket känns väldigt bra. Och arbetsklädseln är lila tröja och svart kjol/byxa...

Idag fortsätter arbetet med altanen. Nio nya plintar ska ner och reglarna sättas i våg.
Det finns en förarglig asfaltskant vid garaget, som ställt till det lite för oss. Vi bygger dock in den i en låda och trollar fram både förvaring och avställningsyta lite fiffigt sådär. Nästan varje kväll  "brainstormas" det och jag tänker att jag har tur, eftersom mannen gärna lyssnar på mina idéer och förslag.

Han är sån. Klok, full av respekt för andras åsikter och tankar, omtänksam och helt enkelt bäst!
Vi tycker olika ibland, men kompromissar oss fram till en smart lösning på vilket problem det än vara månde. Fast oftast har vi likadana tankegångar, så det är sällan några problem. Som sagt, jag har tur.

Jag tror det blir fisk till middag idag. Behöver åka till affären och hämta hem lite proviant, överhuvudtaget.
Från och med nästa vecka får mannen tillbaka makten över köket och matlagningen. Det känns kluvet...
Det är skönt att komma hem till dukat bord, inte tu tal om saken, men jag tycker ju det är så roligt att laga mat själv. Vi får vänja oss vid den nya ordningen, både mannen och jag, helt enkelt.

Ha en fin dag och var rädd om dig och varann!

2 kommentarer:

  1. Duktiga du som fixade uppkopplingen på egen hand! Sånt kan man bli tokig på.

    Soppan låter god - måste prova!

    SvaraRadera