lördag 18 juni 2016

Slingrar mig.

Fick kaffe på sängen även idag. Det känns fint att bli ompysslad av mannen på det viset också. Han fixar och trixar med boende och födelsedagsmiddag i samband med spelningen i Stallebrottet senare i sommar. Jag är glad och tacksam över att han tänker på mig, när giget egentligen är det primära. Det är ju en ära att få spela med Magnus Lindberg och självklart vill han att det blir succé.

I morgon är det rep med huvudpersonen och det vet jag bestämt att mannen ser fram emot. Det är ju en sak att repa in låtarna med bandet, en helt annan med artisten och låtskrivaren själv. Jag hoppas och tror att det blir ett bra rep och att alla är nöjda efteråt. Snart är det ju semester för en del och det kanske inte blir så många tillfällen att träffas innan giget på Malmön.

Själv ska jag pyssla med bokföring, tvätt och lite städning i morgon. Låter inte särskilt kul och det är det inte, men det måste göras. Roligare är det att ladda slökokar'n så vi kan avnjuta en Biff Stroganoff när mannen är färdig för dagen. Kanske sätter jag en bröddeg också. Vi får se hur det blir och hur det känns. Det gäller att vila ordentligt innan måndagsjobbet...

Idag har vi varit på Plantagen och hämtat blommor till fönsterlådorna och krukorna på framsidan huset. Det var änna risigt, det som fanns i dem. Mannen tar hand om den detaljen, för han har familjens gröna fingrar. Lite planteringsjord, fröer och andra plantor lade vi också rabarber på. Vi har nämligen en pallkrage som ska invigas också.När vi är överens om var den ska placeras, alltså. Då ska det ner jordgubbsplantor, sallad, rädisor, purjo och lite annat som vi samlat ihop under veckan. Det ska bli spännande att se huruvida vi får grönkål, broccoli och pak choi att växa till sig. Lugn, det kommer inte bli för trångt, det är bara en av varje, i princip. Myntan ska få en egen kruka för den lär sprida sig ohämmat.
Ormarna är som du ser på plats för att skydda jordgubbarna från skatorna och förhoppningsvis verka avskräckande på rådjuren också.

Inte så att jag missunnar någon levande varelse mat, men efterrätten är min och mannens. Tvåbenta gäster som inte flaxar får lov att smaka förstås, men där går gränsen för min generositet. Det ser faktiskt ut som om ormarna har haft effekt redan. Mindre fågelbajs på altanen och möblerna, så det var nog en bra investering.

Vi åt fisk igår, det var gott! Torskrygg med lite god sås och vit sparris är aldrig fel. Idag blir det förkokta tjocka revbensspjäll på grillen, med rutig potatis och förmodligen någon gucka till. Vilket får mig att tänka att det är bra om jag avslutar detta inlägg och går ut i köket och fixar lite jag med. Jag menar att det känns ju lite orättvist att mannen jobbar och jag sitter här och latar mig...

Ha en fin lördag och lev väl!

PS.

Jag vet inte var attack-katten som skylten varnar för håller hus, därför förlitar vi oss på leksaksormar.

2 kommentarer:

 1. Men var tog min kommentar vägen? Så fint ni har det! Jag undrade över ormen och var man köper sådan?
  Ha en fin fortsättning på kvällen säger jag och lämnar med en kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vännen! Mest mannens förtjänst :)
   Leksaksaffären på Kungsmässan hade ormar, så leta i sådana butiker! Kram!

   Radera