fredag 3 oktober 2014

Embargo. #bloggswe

Det är tur att mannen väcker mig varje morgon med kaffe och GP, speciellt denna veckan. Har varit ovanligt trött, men jag tror det har berott på frustration över vissa saker jag inte har möjlighet att påverka. Drömmarna har inte varit av det behagligare slaget, även om de inte varit riktigt otäcka. Dessutom har jag ränt runt ovanligt mycket i skogarna häromkring i min jakt på svamp.

Igår gjorde jag ju gnocchi för första gången och de blev riktigt bra. Rätt skön känsla att knåda den varma degen tills den var smidig och lätthanterad. Det tog ju sin lilla tid förstås, men det var det värt.


Idag ska jag göra lasagne. Fast den ska inte ätas förrän i morgon. Det är ju fredag och då "ska" det ätas fisk. Dagens firre är rödtunga och den ska jag fylla med något gott.

Förra gången jag gjorde det blev det riktigt bra, men jag ska finna upp en ny fyllning. Man måste ju variera sig. Jag har som sagt inte riktigt bestämt vad jag ska fylla filéerna med, men har vissa idéer.
Måste i vilket fall som helst åka och handla, så jag bestämmer mig förmodligen i affären.

Apoteket ska också få ett besök och då blir det närmsta möjliga, nämligen Icas Cura-apotek eftersom jag har infört embargo mot de andra i närheten. Kan de inte göra rätt för sig, ska jag inte sponsra dem.
En protest som inte överhuvudtaget påverkar företaget, men som känns rätt för mig. Tills det är löst på ett tillfredsställande sätt, kommer jag inte att handla en sak på Kronans Apotek.

Fackpampen har hört av sig, efter ett ilsket mail igår. HR avvisar alla yrkanden, men det ska granskas av jurist och sedan blir det förhoppningsvis motargument som håller klass. Gissar att jag börjar bli vansinnigt irriterande för att jag tjatar såhär, därför räknar jag med att pampen kommer göra sitt yttersta för att lösa problemet och slippa mig i fortsättningen. Den här följetongen är ju nästan skrattretande om den inte hade påverkat mitt liv i såpass hög grad.

Men, nu ska jag inte tänka på det. Vädret är strålande och jag ska åka till ÅV, handla och laga mat.
Ingen skogspromenad idag, knät behöver vila och det räcker med att knata mellan köket och altanen, tror jag. Bok och/eller korsord blir lagom att sysselsätta sig med. Eller snarare, låta hjärnan få lite spa-behandling, jämfört med senaste tidens grubbel.

Önskar dig en skön start på helgen och som alltid, ta hand om dig och dina nära kära!
2 kommentarer: