torsdag 30 oktober 2014

Krydda på tillvaron. #bloggswe

Okej då, jag erkänner. Det blev ingen städning inomhus igår. Om det inte räknas att förflytta soffdynorna till utemöbeln från under- till övervåning och att åka till ÅV med tidningar och lik. (Tomflaskor, alltså). Så det blir städning på riktigt idag. Bra att det är fint väder, eftersom katterna kastar sig mot utrymningsvägarna när snabeldraken ställs fram. Räcker med snabeln, faktiskt.

När städningen är klar kommer det att bli färsbiffar till middag. Jag har ännu inte bestämt mig för vilken kryddning det blir, men tänkte försöka mig på att "förvilda" dem och ha en läcker svampsås till. Och helt vanlig kokt potatis, samt ärtor. Kanske de sista brysselkålarna också. Nu blev jag hungrig, bäst att äta frukost.

Istället för att göra mackor kollade jag igenom kryddlådan och kastade några burkar som vi inte använder alls. Jag borde nog egentligen göra en ännu större och mer omfattande inventering där. Jag har svårt för att slänga saker, även om de är lite för gamla. Det vill säga, datumet gick ut för bara ett år sen på en kryddburk och jag använder ju den kryddan ibland. Eller gör jag verkligen det?

Rosépeppar till exempel. Jag tycker den har en lite "unken" smak och det kan inte bero på datum, för jag har köpt splitternya burkar med ojämna mellanrum genom åren och tänkt samma sak varje gång. Är det ett handhavarfel, mån tro? Visste du förresten att rosépeppar är släkt med cashew och alltså inte härstammar från släktet "Piper"?

Vad jag däremot skulle vilja ha i biffarna idag är grönpeppar, vilket inte finns hemma. Vilket dilemma. Jag skulle ju kunna skicka mannen till affären, förstås. Eller så hittar jag på något annat.
Enbär och korianderfrön borde kunna bli en bra kombination. Svart vinbärsgelé är också en bra smaksättare. Portvin har vi hemma, fast bara en liten skvätt...

Igår åt vi kyckling som jag petade i lite illaluktande ost. Jag har glömt vad den heter, osten alltså. Mannen köpte den för en tid sedan och den var på gränsen till att bli en sanitär olägenhet. Som sagt, det bär mig emot att slänga mat och det gäller att hitta sätt att använda den, innan det är för sent.
Makaronerna som blev över i förrgår stekte jag upp med smör och curry, det är mums!

Leverpastejmackor blev vår frukost till slut, nu är det sannerligen dags att sätta igång med städningen. Det lär kännas bra efteråt, har jag hört...

Ha en fin dag och var rädd om det du har i din närhet, vare sig det är människor eller mat!2 kommentarer:

  1. Härligt läsning om en helt vanlig dag. Ha en fin kväll och härlig vecka.
    Kram Kim :-D

    SvaraRadera