onsdag 4 mars 2015

Färgglatt! #blogg100 #bloggswe

004.
Idag kom mitt nya bankkort med posten. Blankt och fint, med alla mina officiella namn präglade med silverglans. Jag påmindes om att körkortet ska förnyas på grund av namnbytet. Det har jag glömt eller förträngt sen pappret kom, en dryg vecka efter bröllopet i augusti. Problemet är att jag måste ta nytt kort och skicka in och det är en ohygglig uppgift att lösa.

Dels för att jag inte tycker om att stå framför kameran, dels för att min fritid är mig så dyrbar att jag inte vill befatta mig med att leta reda på var det kan låta sig göras. Fritiden är såpass viktig att jag till och med är tveksam till att använda den till att leta efter nya kläder, trots att behovet är stort. Jag kommer emellertid att spendera viss tid av fredag på ett allvarligt försök att hitta en ny topp.

Ty på lördag ska vi på 50- årskalas och jag har använt mina blusar, skjortor och andra toppar så många gånger de senaste åren att de är, milt sagt, uttjatade. Jag bävar redan... H&M är ingen idé att besöka. Lindex har en avdelning för välväxta damer. Kan eventuellt fungera. "Tjockisaffären" på Torget ligger dock närmare till hands, men det beror helt och hållet på vilken färgskala som är på modet, vilket jag inte har den blekaste aning om...

När man ser ut som jag gör och har väldigt bestämd uppfattning om vilka färger som duger, så är det inte enkelt att hitta något klädsamt och bekvämt. Något som jag har uppfattat med en ganska väl dold hjärnvindling, är att att det ska vara draperat och samtidigt fluffigt i vår. Stämmer detta är jag dömd på förhand att misslyckas. Vem vill se ut som en spinnaker?

Jag är en "vinter", alltså har jag den klassiska färgskalan på min lott, med blått, grått, svart och vitt. Knalliga cerisa, lila och gröna färger livar upp paletten och metalliska toner är min melodi. Visserligen är det 25 år sedan jag gjorde analysen tillsammans med min dåvarande svägerska. Vi blev nog ganska förvånade över resultatet båda två, men resultatet var glasklart.

Tror inte att så mycket har förändrats på de åren, det är väl i så fall att jag har fler vita hårstrån i mitt. för vintriga, typiska salt & peppar-färgade hår. Jag har länge längtat efter att bli lika vithårig som Marie Fredriksson, fast på naturlig väg då.

För närvarande känns det inte som om tiden är på min sida. fast det kanske bara är jag som inte prioriterar rätt. Min fritid är svår att utnyttja på rätt sätt. Oregelbunden och obekväm arbetstid har ställt till det i min hjärna. Det rättar säkert till sig när jag vant mig.

Jag kan definitivt vänja mig vid att mannen lagar mat, särskilt när han serverar så god pasta och sås som idag! I morgon börjar och slutar jag tidigt, så vi hjälps kanske åt med vad vi nu bestämmer oss för att laga. Matlistan för denna vecka blev inte längre än måndagens middag. Skärpning!

Ha en fortsatt trevlig kväll, snart är våren här med alla fräscha färger!

3 kommentarer:

 1. Såg några tv-program på kanal 9 el nå't med Mary Portas. Hon öppnade en klädesbutik i varuhuset Fraser i London. Syfte: sälja kläder till medelålders kvinnor som inte vill klä sig som tonåringar eller tanter, men vad finns att välja på!? Egentligen konstigt att klädesindustrin inte hittat oss, de flesta av oss är ju köpstarka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur svårt kan det vara?!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera