måndag 30 mars 2015

Tankelapsus. #blogg100 #bloggswe

030.
Nästan en tredjedel av utmaningen gjord och jag är i en sällan skådad svacka vad bloggandet anbelangar. PMS, vårdepp och annat sätter sannerligen krokben för mig, men inte ger jag upp för det?! Nej, det ligger inte för mig att ge upp eller sluta vara snäll. Detta schema kommer jag dock icke tugga i mig stillatigande.


Åtta dagar i rad gör jag bara inte. Säkerligen ett tankefel av schemaläggaren och får tas upp på jobbet idag. Inte fick jag ledigt på barnbarnets födelsedag heller, vilket kan bero på att en kollega har semester, men jag ska ta upp det med. Ställer man upp på tre pass under påsk och alltså jobbar två helger i rad, så har man varit snäll nog.

Blå eller svart måndag, illa nog vilket namn man väljer för denna dag. Natten var fylld av jobbiga drömmar, men jag minns inte riktigt vad. Jag blev jagad och det var mycket otäckt. Ska trösta mig, och mannen som inte heller sov gott inatt, med lite pasta till lunch innan jobbet. Tonfisksås blir det till. Har varken lust eller ork att laga något avancerat.

Stödstrumporna är uppdragna redan, trots att jag inte börjar förrän 14 idag. I morgon är jag ledig och ska baka bröd. Kanske rentav åka till mässan och imponeras av ungdomarnas produktidéer och företagande. Varför jag gör det? Jo, för att den unge mannen jag jobbar med på helgerna ställer ut där med sin klass och visst är det spännande med nya affärsidéer och entusiastiska människor?

Förra årets vinnare och några till ser du här. Fiffiga grejer tycker jag och det är bra att det finns forum som tar tillvara på unga, kreativa förmågor. Numera läser man mest om elände och ungdomar på glid, så det behövs något som väger upp, inte sant?

Ha en fortsatt fin måndag och låt oss hoppas på ljusare tider.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar