söndag 1 mars 2015

Måndag snart! #blogg!00 #bloggswe

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet! Det får bli ett racersnabbt inlägg idag, för jag vill ju anta blogg100-utmaningen igen. I år kommer bli väldigt mycket svårare förstås, eftersom jag jobbar och på synnerligen oregelbundna tider, dessutom. Jag har ju sen en tid tillbaka gärna valt lite osäkra vägar, för att inte i efterhand gräma mig över att jag inte vågade...

Just nu längtar och bävar jag lite över att det är måndag i morgon. Något besked kommer jag att få om hur framtiden kan bli. Om det är positivt, kan jag få glädjefnatt och lite ont i magen för att det är okänd mark. Är det negativt vet jag inte riktigt hur det blir med något alls. Förutom att jag är efterfrågad och önskvärd på många apotek i sommar. Om jag inte får förlängning av vicket, alltså.

Med 60 sökande till den tjänsten och intervjuer flera gånger i veckan känns det allt annat än säkert. Hur mycket krut ska man lägga när man kanske få vara kvar? Missförstå mig rätt här nu. Jag gör alltid mitt bästa på jobbet för kundernas och kollegornas skull! Idag har jag hjälpt en kollega bli klar med en uppgift, som hon annars inte hinner mellan sina kunder. Helt OK för mig, jag är mer van...

Igår när jag kom hem efter jobbet slängde jag på mig pyjamasen och satte igång TV:n för att se filmen om Elisabet den första, med Kate Blanchet i huvudrollen. Boken om densamma, av Anna Whitelock, är mycket mer intressant. Visserligen gillar jag kostymfilmer, men handlingen är så begränsad. Precis som drottningen själv var. Vilket människoöde och vilken stark kvinna!

Jag är tacksam över att jag har flera jobbalternativ, men samtidigt orolig för att det blir tillfälliga lösningar; ty både mannen och jag skulle behöva en större säkerhet inför framtiden i form av en stor, fast och säker inkomst för min del. Samtidigt går vi sommaren tillmötes, för då "ska" alla andra ha semester och då är man minsann värd sin vikt i guld. Vill dock ha mer långsiktigt perspektiv.

"Matlust" är tillfälligt begränsad till bacon och äggröra före jobbet, macka på jobbet, slökokning i natt, lunch på rotmos och fläsklägg till frunch i morgon och macka på eftermiddagen. Det blir liksom ingen ordning på matlagningen när jag jobbar sen kväll. Min alltså. Mannen lagar mat och jag äter med god aptit, men vill få göra själv. Det var länge sen (torsdags) och jag saknar det.

Sov gott, det ska jag snart göra också. Var rädd om dig och dina kära!


2 kommentarer:

  1. Wow vilket snyggt foto! Och snyggt motiv!! Fast det beror väl mest på en duktig fotograf...eller...? ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack Ia! Jag har svårt för det där med bilder, så jag gav mig själv en photo-session hos ett proffs, för att komma över den värsta skräcken. :) Hon var duktig och jag kunde slappna av, så det blev ganska bra bilder.
    Kram! :)

    SvaraRadera