tisdag 24 mars 2015

Oinspirerad. #blogg100 #bloggswe

024.
Idag var det avspärrat för biltrafik utanför apoteket, vilket hade till följd att det inte var lika mycket att göra som igår. Det kan bero på att lönen kommer först i morgon också, i och för sig. Pensionärer och barnfamiljer har redan fått sina bidrag förvisso...

Jag tog tillfället i akt och kollade min egen lönespecifikation. Synd att man måste betala så mycket i skatt, men å andra sidan, som en kund sa idag: "Vi har det förbaskat bra i Sverige, som inte betalar mer än 2200 kronor för vår medicin". Så är det ju. Att insulin är gratis, men inte astma- och KOL-medicin, kan jag dock tycka är ganska märkligt.

Nog med arbete nu. Jag är ju ledig ända till 14 i morgon, gubevars. Vad ska jag göra med all fritid?
Jag hittade en bytta med spenatsoppa, så jag kokar väl ägg och har till den och har alltså fixat lunch. Vad fint, då har jag ännu mer fritid! Fast jag kommer inte göra så mycket nytta. Begrava mig i ett korsord och försöka låta bli att snegla på klockan låter som den mest troliga sysslan.

Mannen hade maten färdig när jag kom hem. Som jag har längtat hela dagen efter stekt fläsk med löksås. Mjölig potatis som suger upp såsen sådär gott. Grönsaker? Ja, löken! Räcker så bra, så.
Vi hamnar ju mitt i spenaten i morgon...

Nu lägger jag ner för idag och vilar huvudet. Sköt om ditt, du med!


1 kommentar:

  1. Inte konstigt med insulinet. Jag hade också "gratis" medicin förr (epileptiker). Så skulle allt avgiftsbeläggas och några lyckades lobba, protestera och trycka på bättre än andra.
    Stekt fläsk med löksås.....nästa gång jag är i Sverige så....

    SvaraRadera