tisdag 17 mars 2015

Upptuktelse. #blogg100 #bloggswe

017.
Möte med bankmänniskan Anki avklarat. Bra att ha fått klarhet i några frågor, andra fick vi tips om hur vi ska lösa med hjälp av jurist och kontaktuppgifter dit. Återbesök bokat i april. Efteråt skulle vi äta lunch ute, vilket inte händer så värst ofta. Mannen fastnade dock i ett telefonsamtal med någon som jag av erfarenhet vet kan prata väldigt mycket och länge, varför jag beordrade en tur till Östra.

Glömde nämligen mobilen i rockfickan igår, igen. Det var tur jag hann byta skor innan vi sjasades ut. Några kollegor har mer bråttom än andra att avsluta för dagen, för att uttrycka sig milt.
När jag dök upp i varuintaget, vände sig min kollega L om och utbrast "Vad gör du här?". Rektionen kan tyckas något brysk och ovälkommen, men när hon berättade vad som hänt, är den förståelig.

Smockan hängde tydligen i luften, då ett par "kändisar" blev förhindrade att plocka med saker utan att betala för dem. De uttalade sig kränkande om mina kollegor, på ett språk som den ena kollegan S talar själv, då de blev punktmarkerade. Trots detta var en av dem nära att plocka på sig en eltandborste, då L dök upp och frågade om han behövde hjälp med den.

Han blev synnerligen svart i ögonen och situationen blev hotfull. Andra kunder i butiken reagerade på det hela genom att skälla ut dem efter noter och uppmana dem att "sluta skämma ut sig själva, sina landsmän och förstöra för oss som är tacksamma för att vi får vara i detta fina land". En kvinna grät och skämdes för att de bar sig så illa åt och bad dem åka tillbaka till sitt hemland igen.

Det hela slutade således väl, även om kollegorna var skärrade och upprörda. Chefen hade blivit underrättad och så dyker jag upp. Frågan om varför jag var på jobbet på min lediga dag, verkar inte längre särskilt konstig, eller hur? Chefen kunde ju ha bedömt att en förstärkning av personalen var nödvändig. Det är jobbigt när sånt här händer, men tyvärr inte helt ovanligt.

Jag är glad för att det var andra nysvenskar som läxade upp det här paret, för vem vet hur det hade slutat om det varit infödda som lagt sig i och haft synpunkter på uppförandet? Eftersom man knappt kan öppna munnen och kritisera någon nuförtiden, för då "kränker" man vederbörande, så hade situationen kanske spårat ur helt och hållet. Det är beklämmande, hur flata vi blivit.

Hoppas att vi slipper liknande incidenter i fortsättningen. Nu ska jag njuta av resten av min lediga dag och bara baka bröd, byta lakan, dammsuga och .... Nå, vi får se hur det blir med allt efter baka.
Sushi till lunch blev det till slut, därför det blir nog "bara" nybakt bröd och ost till kvällsmat i alla fall. Funkar alldeles utmärkt tycker jag.

Ha en fin dag och dra inte alla över en kam.2 kommentarer:

  1. Ja herregud så kränkta alla blir, de får omedelbart ett trauma! Tror att det var Robert Aschberg som för 1-2 veckor se'n skrev en himla bra krönika om "kränkthet".

    SvaraRadera