onsdag 11 mars 2015

Lyssna noga! #blogg100 #bloggswe

011.
Vaknar motvilligt, men solen stod redan högt så det var dags. Mannen har haft mycket att göra, så jag får hämta mitt kaffe och halva tidningen själv. Återvänder till sängen och börjar blöda näsblod, vilken trist start på dagen. Snuvig sedan igår kväll, så med andra ord ligger ett förkylningsvirus och lurar i min kropp, redo att blossa upp vid första, sämsta tillfälle.

För alla tillfällen man blir sjuk är dåliga tillfällen, eller hur? Sist var det 7-sons kalas och helgjobb.
Nå, nässpray, b- och c-vitaminer och kanske lite halsspray ska väl ta udden av det värsta, hoppas jag. Har ju allt inom räckhåll på jobbet, så det är bara att blanda och ge. Låter en aning bas-tant idag, det blir spännande om rösten försvinner helt, vilket den gjorde delvis igår.

Men som en bloggvän skrev igår; det är viktigare att lyssna och faktiskt höra vad människor säger, än att prata jämt. Läs gärna hennes blogg här. Jag vet inte hur många gånger jag hamnat i samtal med personer som hamnat lite snett i tillvaron, när jag väntat på bussen som tog mig hem och dem till nattkvarteret och tillnyktringen på vägen. Så tacksamma de var för att någon lyssnade en stund.

Man får ett annat perspektiv på livet, när man tar sig tid att lyssna på hur andra har det. Att få höra på andras erfarenheter och livsöden är många gånger en ögonöppnare, så öppna dina öron och döm inte.
Det är en gåva du får och den kan hjälpa dig i din egen vardag. Är det verkligen så viktigt med materiella ting? Är det inte viktigare med mänsklighet, omtanke och humana värden?

Nu ska jag göra grön ärtsoppa till lunch innan jag åker till jobbet och sprayar halsen.
Ha en fin onsdag och var rädd om dig och dina medmänniskor!


4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du gillade inlägget och att vi i alla fall är två lyssnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det var ett jättebra inlägg och fler borde ta del av det! :)

   Radera
 2. Att lyssna på andra berikar livet.

  Krya på dig och må gott!

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera