torsdag 28 april 2016

Borsten till middag.

Idag var det jobbmöte, så jag ställde klockan på halv åtta. Frukost får man där, så det var liksom bara första kaffekoppen och kläder som jag vill ha tid till innan. Men Mayzan tyckte annorlunda och väckte mig kvart i sju. Fast då hann jag i och för sig läsa tidningen och lösa sudoku också. Och måla på ett piggt ansikte. Jag vet inte om jag lurade någon, men det kändes bättre för egen del.

Min goda vän blev röntgad på Mölndals sjukhus igår. De hittade inga skelettskador, tack och lov, men hon fick uppmaningen att återvända till remitterande läkare snarast. Sådana smärtor bör behandlas ansåg de, och ändå tror jag inte de insåg hur ont hon har, egentligen. Har man ständig värk på grund av EDS, då tål man mer smärta än de flesta.

Hon ansåg att hon kunde köra sig själv till doktorn idag, så jag åkte hem efter mötet och lite uppdatering med min kollega. Vi ses ju bara en timme på torsdagar annars, så det blir via små brev och sms vi kommunicerar vad som är gjort och bör åtgärdas. Ikväll går hon av sitt skift och jag börjar mitt i morgon bitti. Eller förmiddag, snarare.

Det är en typisk bröd- och tvättdag idag och eftersom det är torsdag, även soppdag. Vi har en påse rödbetor i kylen, så jag tänkte göra en borsjtj utifrån detta recept. Inte så att jag kommer att följa det till punkt och pricka, det är inte min stil, som du vet. Dessutom regnar det och vi behöver något värmande innan vi ska åka till Kom Bar och lyssna på skön musik.

Tidigare idag åskade det, vilket förhoppningsvis betyder att det drar in varma vindar som stannar kvar istället för de råkalla som vi dragits med länge nog nu. Det vore skönt att kunna gå ut och sätta sig en stund på lunchrasten. Dels för att sitta ner överhuvudtaget, men mest för att få lite sol och värme och slippa sorlet inomhus. I ett köpcenter är det aldrig tyst och man anar inte ens vad klockan är.

Det var likadant i Nordby, inga fönster i närheten som kan hjälpa en att orientera sig i tiden eller väderleken. Klockan kan lika gärna vara elva på förmiddagen eller tre på eftermiddagen och har kunderna inte regnblöta kläder, så kanske det är sol ute. Eller mulet. Eller storm. Möjligen kan man gissa sig till vackert väder om de är på övervägande gott humör.

Av mat blir man på gott humör och det passade riktigt bra att ha rester av gårdagens paj till gemensam lunch idag, mitt i brödbaket.Vi är ju helvegetariska idag, med rödbetssoppan till aftonvarden. Så kan det gå! Gissar dock på att det blir köttigt i morgon igen. Mannen lagar mat när jag jobbar sent och jag undrar vad han ska hitta på.

Det finns majskyckling, köttfärs, lite lamm och annat hemma, så vi får väl inventera och planera lite. Eventuellt ska GTO:n köras iväg för motorrenovering i helgen och när nördar ska göra sådana saker litar jag inte på att de har koll på tiden, de heller. Garage brukar vara relativt instängda och med dåligt dagsljus, men det är nog inte det som är anledningen. "Ska bara", snarare...

Nå, det blir som det blir, men det är alltid bra att ha en Plan B, så jag får slita mig från skrivandet och prata med mannen. Jag ska bara...

Önska en god torsdagskväll och en härlig fredag!
2 kommentarer:

 1. Full rulle som vanligt :-) Du glömmer väl inte andas? Kram vännen och ha en fin fredag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är full rulle nu, så jag låter mannen ta hand om mig och maten hela helgen. Kanske... ;)
   Kram!

   Radera