måndag 18 april 2016

Nu suger det.

Det var i grevens tid det blev måndag, för det har frestat på att jobba i helgen. Dels för att det är mycket att lära sig fortfarande, dels för att det inte är så roligt att lämna mannen när han är ledig. Vi kan ju i och för sig umgås alla dagar när jag är ledig, eftersom han jobbar hemma. Måndagar brukar vara ganska lugna för hans del, men ändå.

Nu är jag ikapp med bokföringen och det känns bra. Vi ska börja göra kundfakturor i programmet, så blir det ännu enklare i fortsättningen. Jag har som sagt många lediga dagar, när jag väl är ledig så man slipper vara ute i sista minuten, eller hålla på med konteringar när man är "slut i rutan" om kvällen. Vem vet, jag kanske till och med kommer tycka det är roligt så småningom?

Det bakas bröd och tvättas idag med. Det är liksom ingen måtta på hur redig jag är med andra ord. Men oroa dig inte, jag har bestämt mig för att inte göra så mycket mer. Det blir en soppa av något slag till middag, med nybakt bröd till förstås, innan mannen ska iväg och repa. Jag ska vila mitt huvud och kropp inför de tre kommande arbetsdagarna.

Sedan är jag ledig i tre dagar och då får vi finbesök av min äldste son. Han ska gå en truckkurs lördag och söndag, men kommer så tidigt på fredagen att vi hinner prata och umgås tillräckligt mycket ändå. Vi hjälper till med att skjutsa en del för kursen går av stapeln på fel sida av stan och lokaltrafiken är inte kul. Dessutom har sonen inget lokalsinne alls och skulle bara gå vilse vid bytena...

Ifrån början skulle han gå kursen i helgen som var, men som tur var kunde han boka om till min lediga helg. Det blir ju så sällan vi ses, när han envisas med att bo så långt bort. Uppenbarligen gör staden skäl för sitt namn, Borlänge. 45 mil är lång väg att tar 6 timmar att köra och då vill man ha ett par dagar på sig minst, vilket är svårt att få till så att det passar alla inblandade, tyvärr.

Klurar på vad vi ska bjuda på för mat. Sonen önskar sig köttbullegryta, inte helt oväntat. Alla barnen har alltid gillat den rätten. Det är alltså helt enkelt köttbullar som går färdigt i såsen i en stor gryta. Om det inte vore så himla tråkigt att trilla köttbullar skulle vi äta det ofta, mannen och jag. Frågade om sonen äter bläckfisk, för jag hittade ju "tuber" i fiskaffären härförleden, men där blev det nobben.

För segt, påstår han. Men så har han inte ätit mina fyllda bläckfiskar heller... Jag får spara dem till ett annat tillfälle och fundera vidare. Tack och lov är inget av mina barn kräset och äter i stort sett allt, så det ska nog gå bra, men man vill ju gärna göra något speciellt när det blir så sällan tillfälle ges.


Igår blev det en gratäng av blekan som synes. Mannen skalade räkor och potatis och var på alla sätt behjälplig. Jag finner det avkopplande att hacka och tärna grönsaker, och det blir så god sås med sådant i. Tuggmotstånd är också trevligt att få med på gaffeln. Fisk och pressad potatis bjuder inte på så mycket av den varan. Mätta och nöjda blev vi och varsin lunchlåda blev det över.

Nu ska jag koppla av med mer hackande i köket. Jag har bestämt mig för att göra en nudelsoppa med kål, lök, chili, selleri, morot, palsternacka och lite kött som blev över efter mannens revbensmiddag. Det börjar suga i magen, var visst lite för snål med frukosten...

Ha en fortsatt fin måndag och en trevlig tisdag! Var som alltid rädd om dig själv och omgivningen!

PS. Här kan du läsa om fylld bläckfisk. Smaklig spis!2 kommentarer:

 1. Värst vad du ligger i men det verkar inte gå någon större nöd på dig så jag tror inte jag behöver vara orolig.
  Ha en fin fortsättning på kvällen och en fin tisdag. Det önskar jag med en kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med om att det verkar som om jag ligger i, men varken brödbaket eller tvätten tar särskilt lång tid ju ;)
   Kram tillbaka!

   Radera