lördag 9 april 2016

Pysventil.

Nå, har man katter behöver man inte vara orolig för att sova för länge på helgen. Mayzan har fått en ny (o)vana och det är att högljutt tuta klockan åtta, gärna i kombination med att dra ut noppor i mattorna vid sängen. Står man upp vid sju på grund av jobb, tycker hon att det är onödigt tidigt, vilket jag i och för sig kan hålla med om.

Nej, klockan åtta ska det vara frukost, sen går hon och lägger sig igen och stensover i garderoben fram till tolv-ett. En annan har inte den förmågan eller möjligheten precis. Jag tycker ju att om ingen i familjen rör en fena, borde hon ta vara på friden och sova vidare, men så är jag inte katt. Inte heller tillräckligt gammal för att uppskatta en missad sovmorgon...

Början på denna dagen var således inte optimal och har inte förbättrats nämnvärt om man ska vara lite kinkig då. Jodå, solen skiner åtminstone, slökokar'n jobbar som den ska och tvättmaskinen rengör sängkläderna så bra så. Det är bokföringen som går åt h... nå, skogen då. Inte själva ekonomin, men när jag skulle lägga in förfallna kundfakturor kunde jag inte välja nummer, så ordningen föll.

Nu har vi ju en mycket god vän som är duktig på sån't här och kommer till undsättning. Det värsta som kan hända är att vi får blåsa alla uppgifter och poster som redan är inlagda och börja om från början. Det är surt i så fall, men det finns sådant som är värre. Allt finns ju på papper redan, så det är ingen fara på taket, ens om skattmasen kommer farande.

Risken är ju bra mycket större för hårt arbetande och laglydiga småföretagare än för politiker, bolagsdirektörer och andra som vill undanhålla sina förmögenheter i skatteparadis med brevlådeföretag. Det är ju makalöst märkligt att samma politiker som framhåller det viktiga i att alla ska bidra till välfärden så länge de är aktiva, smusslar med skatterna när de går i "pension"...

Pensioner vilka alla ärliga skattebetalare är med och bekostar och som de själva har beslutat om. Det är något ruttet i den danska staten, sas det i Hamlet för 400 år sedan. Jag säger att det är något ruttet i den svenska staten, när det kan gå till på detta viset. Varför i hela friden ska de ha pension, när de haft så löjligt höga löner under sin tid i riksdag, regering och för all del i kommuner och landsting?

För det är ju inte så att de inte slår mynt av sin egen person och föreläser och konsultar med skrattretande mycket i "gage" under den så kallade omställningsperioden. Inte tusan ligger de på sofflocket och pillar naveln 24/7, när de kan putta in saftiga arvoden rakt in i sitt nystartade företag under tiden de uppbär sin pension för sin "överlevnad" i den verkliga världen.

Hoppsan, där blev jag visst politiskt engagerad igen. Jag kan inte lova att det inte händer igen, för du vet, ibland pyser det över. Jag skyller det på katten till att börja med och bokföringen tillförne. Jag menar att om man inte somnar före halv två på natten, då blir man lite lätt gramse, för att inte säga ganska irriterad och sen de andra små förtretligheterna som bygger på allteftersom. Typ.

Men nu ska jag skaka av mig detta och ha en trevlig kväll med mannen. Äta god köttgryta och dricka lite vin. Titta på en film eller tre och drömma om en riktig sovmorgon i morgon...
Hoppas du har haft en trevlig dag utan förtretligheter och får en skön kväll och söndag, så småningom!


Jomenvisst, grytan är snart klar, såhär ser den ut nu. Lite grädde och redning så blir det bra!
7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jo, men mina öron mår inte så bra av dem :)
   Har kanske missbrukat dem tidigare, för nu får jag klåda nästan direkt...

   Radera
 2. Låt det pysa du även om det är synd att det ska behövas. Det är inte så lätt att tro på politiker och andra högdjur i dagens läge.
  Hoppas kvällen är fin och att du får sova så länge du vill i morgon. Kram vännen!

  SvaraRadera
 3. Högt bankfolk är strået värre, tycker jag. Den urdåliga kundorientering som bankerna har skulle inget annat företag klara sig långt på. Vi, kunderna, sitter snällt och petar i internetbanken med våra räntelösa konton och inga kontanter är vi betrodda med. Vi gör jobbat och betalar snällt avgifter och räntor och bankerna spricker snart av sina stora vinster.....usch, nu pyser det här också...... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inget att be om förlåtelse för. Tvärtom, jag mådde lite bättre efter pyset!

   Radera