onsdag 6 april 2016

Bot och bättring.

Igår när jag körde hem var jag så hungrig att jag nästan började gnaga på ratten. Mannen hade spaghetti och köttfärssås nästan klart och det var tur det. Jag blir inte ilsk eller skakig av hunger, som vissa jag känner kan bli, snarare inbunden och trög. Men då får det ha gått långt. Jag åt sushi till lunch, men borde kanske ha tagit fler än sju bitar och mer än en yoghurt till fikat vid femtiden.

Det går åt en hel del energi på det nya jobbet. Det mesta till att lära mig var allt är och nya rutiner. Alla apotek har ju rutiner och de kan vara väldigt lokala och beroende av hur själva lokalen ser ut. Mitt nya apotek har mycket lite yta och säljer enligt uppgift i särklass mest per kvadratmeter i hela Sverige. Det kan ha varit västra Sverige min kollega sa, men det spelar inte så stor roll.

Kundmötena är mestadels mycket trevliga och det går att skämta med hallänningar också, det är fler än Göteborgare som har humor. Det finns dock en nackdel med att jobba i ett köpcentrum. Det är nämligen aldrig tyst. Musiken skvalar, människor pratar, prasslar med påsar, det kommer varubud med pallyftare, permobiler susar fram och tillbaka och alla ljudintryck tröttar ut en, mer än man tror.

Fördelarna med att jobba i ett köpcentrum är att man alltid har något att göra. Det går att hämta lunch där man känner för det om man glömt maten hemma, eller helt enkelt vill ha sushi. Man kan skaffa sig en blus tvärs över "gatan" på lunchrasten, om man är lagd åt det hållet. Själv ska jag leta present i morgon, till barnbarnet som fyller år nästa vecka.

Idag började jag klockan åtta för att tillsammans med kollegan ordna med den nya kampanjen. Två timmar hade vi på oss och vi jobbade oss svettiga direkt. Fördelen med att börja tidigt är jag fick gå hem redan klockan tre. Gick då förbi fiskaffären som jag skrev om härom dagen. Gillar den mer och mer, för idag hade de världens slarvigaste fisk för endast 149:-/kg.

Alltså, jag kunde ju inte låta bli att ta med i runda slängar 800 gram av den, även om vi bestämt att vi skulle äta lax idag. Sparar den till fredag och gör något gott av den då, när jag har hela dagen på mig att fundera ut vad. Idag gick jag på autopilot i köket och resultatet blev detta:Mannen satt och knattrade på sin dator och skulle iväg på rep, varför det redan var bestämt att jag skulle laga maten idag och vad, som sagt. Helst hade jag velat gå och lägga mig, men det hade varit dumt. Nu sitter jag och knattrar på min dator för att hålla mig vaken inför finalen i "Sveriges Mästerkock". Lika bra jag tittar på "Halv åtta hos mig" också.

För övrigt är jag sur över en parkeringsbot jag fick idag. Man får inte stå parkerad utanför Kungsmässan mellan 23-10. Jag började ju 8 och hade inte fått mitt passerkort till personalparkeringen hade ju därför inget annat val. För säkerhets skull hade jag skrivit en lapp och lagt på instrumentbrädan där jag informerade om att jag var nyanställd på Apoteket AB.

Det sket lapplisan uppenbarligen högaktningsfullt i, vilket jag tycker var snålt och snodigt. Jag har till och med papper på att jag fick passerkortet först idag, så jag kanske har möjlighet överklaga boten. Tja, trängselskatt eller parkeringsbot går ungefär på ett ut i irritationshänseende. Min förväntade "löneförhöjning" denna månad minskar med 300 om jag inte förhandlar bort boten vill säga.

I morgon får jag leta reda på personalparkeringen, eftersom vi börjar redan klockan nio med möte och åtminstone jag kör på till åtta på kvällen. Ytterligare en kollega får göra detsamma, medan någon eller några går hem efter mötet (vilket jag får göra nästa vecka), andra har troligen lästid och/eller slutar tidigare. Jag har ingen koll än, men det ger sig så småningom.

Efter denna genomkörare har jag ledigt fredag-söndag, så det känns ändå helt okej. Då ska jag ta tag i bokföringen igen. Varvat med tvätt, bak och mat, förstås. Om vädret tillåter kanske jag knixar av gamla asterkvistar och letar ramslök. Ifall du undrar om jag tänker jobba ihjäl mig och inte vila alls, kan jag försäkra att mannen får hjälpa till med det mesta...

Ha en skön kväll och fin torsdag, själv ska jag strax dra mig tillbaka och ladda med ett A-korsord innan John Blund kommer!


2 kommentarer:

 1. Det känns tryggt att du inte ska göra allt själv hemma för det verkar ju som om du ligger i rejält på jobbet. Tur att vi har duktiga och omtänksamma makar :-)
  Kram på dig och ha en fin fortsättning på dagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst har vi haft tur "på gamla da'r" :)
   Nu är jag helt slut, men nöjd med min dag och ska vila i morgon. I alla fall lite ;)
   Kram på dig!

   Radera