måndag 4 april 2016

Lyxlirare.

Blev väckt av mannen idag, det är mycket mysigare än en väckarklockas envisa larmande. Puss, kaffe och GP gör att dagen börjar sådär fint. Eftersom jag har ledigt idag borde jag baka bröd, men jag hade verkligen ingen lust, så jag struntade faktiskt i det. Åkte däremot till ÅV med sådant som inte ska hamna i soptunnan. Det hade jag inte gjort om jag inte behövt batterier...

Musen dog inatt nämligen, så jag fick hämta ny kraft till den. Annars hade jag inte kunnat sitta här och blogga, bara en sån sak. Inte heller maila försäkringsbolaget för att rätta till några smärre detaljer. Jo, i mobilen hade jag kunnat göra det förstås, men näe. Det är så smått och plottrigt och jag kände inte för det heller. Dessutom hittade jag mat idag, till skillnad från igår.

Blandfärs, kyckling, lax och bröd, förstås. En riktigt stor lev, som räcker hela veckan och lite till tror jag. Vi äter inte så mycket bröd, mannen och jag, men lite frukost behöver man få i sig för att orka med att jobba. Tisdag-torsdag jobbar jag denna vecka. Det känns riktigt lyxigt! Nästa vecka blir det fyra dagar + en timme.

Låter konstigt, men så är det. Varje torsdag har vi möte mellan 9-10 på morgonen. Det är enda chansen att träffas och prata ihop oss, alla på en gång. Och när det bara tar tjugo minuter att köra dit är det okej, tycker jag. Då ska jag passa på att handla och kanske hälsa på min kära namne om hon inte utbildar sig i den stora staden då.

Hon ska bli polis när hon blir stor. Vilket är en sanning med modifikation, för stor kommer hon aldrig bli och inte "riktig" polis heller. Men ändå. Lite coolt är det, tycker jag. Hon är i och för sig alltid cool, men det är en helt annan sak och en massa olika historier, så det tar vi en annan gång.

Igår var ju min ena älskade syster här och då fick jag en present av henne, bara sådär liksom! Jag blev lika förvånad som glad. Nej, det är inte sant, jag blev jätteglad! Hon är bibliotekarie och har bättre kanaler än vi vanliga dödliga, därför fann hon denna bok till mig:Visst är hon helt underbart omtänksam och snäll? Nu sitter jag och bläddrar i den, men har inte satt på cd-skivan än. Var sak har sin tid, jag skyndar långsamt eller snarare, börjar om från början och gör förhoppningsvis rätt så småningom.

Ha en god kväll och fin tisdag! Var rädd om dig och din omgivning likaså!2 kommentarer:

  1. Fin start på dagen :-) Å du vilken snäll syster du har!
    Önskar dig en fin fortsättning på kvällen och en riktigt bra tisdag.
    Kram vännen!

    SvaraRadera