söndag 3 april 2016

Bucket list.

Och plötsligt var det söndag! Det har varit bråda dagar på jobbet och absolut ingen ork att blogga, vilket jag hade väntat mig och därför avstod jag ju #blogg100-utmaningen i år. Jag har blivit varmt och hjärtligt välkomnad av mina nya kollegor på Kungsmässan. Rakt in i hetluften och heldag 10-20 i fredags. Gissa om jag blev glad för denna när jag kom hem?Igår jobbade jag "bara" 10-18 och det var väldigt mycket att göra hela tiden. Upptäckte till min glädje att fiskaffären hade öppet en timme längre än alla andra butiker (förutom Ica som stänger 23) och fick med mig tonfisk och bläckfisk hem. Tonfisken blev vår middag förstås, bläckfisken åkte in i frysen igen. Den ska jag eventuellt färga och definitivt fylla med något gott en annan gång.

Det har blivit lyckat tidigare, så varför inte igen? Det var länge sedan jag gjorde det och när jag såg dem i frysdisken blev jag sugen. Men tonfisken var ju färsk och tillsammans med en fänkålssås och pressad potatis blev det en utmärkt middag med lite rött i glasen.Tittade på en film som gick på tårkanalen. "The bucket list" eller "Nu eller aldrig" på svenska, med två av mina favoritskådespelare, Jack Nicholson och Morgan Freeman. Vådan av att skjuta upp allt till senare blev påtaglig. Plötsligt kan det vara för sent, om man drabbas av sjukdom. Fast hur lätt är det att förverkliga sina drömmar när man inte har ekonomiska förutsättningar?

Jag vill uppleva USA (utan Trump-galningar), gärna Australien och lite Asien, Grekland, speciellt Aten och Kreta, Kroatien igen och att kuska runt i Tyskland och Frankrike. Rom ska ju bli av, för den staden står på både mannens och min önskelista och är målet för vår alldeles för sena bröllopsresa. 320 kronor på Postkodlotteriet räcker inte längre än till färjan i Helsingborg...

Idag vaknade jag en minut innan väckarklockan hade väckt mig. Lite trött, kom i säng lite för sent igår eftersom jag fick leta en stund efter en såg när fogsvansen gömt sig för mig. Jag ville inte väcka mannen och fråga, han behövde sova och till slut hittade jag en ersättare alldeles själv. Vän av ordning undrar vad jag ska ha en såg till, mitt i natten.

Jo, eftersom vi skulle till kyrkan klockan 11 idag och få oss lite andlighet och skönsång laddade jag slökokar'n för att ha maten klar när vi kom tillbaka. "Va?!" Så tänker du nu, eller hur? Om det inte hade varit för att Sofiakören, i vilken en av mina favoritsystrar sjunger, gästade Fässbergskyrkan hade det sannolikt inte hänt. Både kören och prästen var dock väl värda besöket.

Hur var det då med sågen? Lammbogen var för stor för slökokar'n, så jag fick ta bort en benknota helt enkelt. Jag slängde ner en rödlök, morot, selleri, palsternacka, champinjoner, sumak, salt och peppar, lite vatten och det mest spännande av allt, nämligen äppleglögg. Den fick vi av min andra favoritsyster och har gäckat mig en tid, för hållbarheten börjar närma sig bäst-före-datum.

Det doftade otroligt gott när jag vaknade, en minut innan väckarklockan hade gått igång. Lite orolig för att ha försovit mig var jag nog, annars hade jag inte kastat mig över mobilen på det viset. Fördelen med det är att jag slapp larmljudet, nackdelen är att jag var lite stressad från start, liksom. Bara att hämta kaffe och GP slappna av i sängen med drygt två timmar i lugn och ro. Och doften...

Lillasyster skjutsades till bussen efter lunchen och en kopp te. Vi åkte vidare till Willy's och hämtade mat. Min tanke var middagsmat för kommande vecka, men det blev ostar till dagens kvällsmys, lite basvaror och en anka! 35:-/kg kan man inte motstå efter att ha diskuterat pekinganka idag. Ingen vardagsmat precis, därför fick den ta plats i frysen tills vidare.

Nu önskar jag dig en skön söndagskväll och hoppas att du haft en fin helg på det hela stora taget!

3 kommentarer:

 1. Glöm inte andas också vännen å du ni bara MÅSTE åka till Rom!
  Ha en fin fortsättning på söndagen önskar jag med en kram!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det kanske inte är meningen att vi ska göra allt på våra bucket list...några drömmar vill jag ha kvar....
  Filmen är jättebra, de är så bra å¨att spela sura och tvära men ändå hjärtego'a!

  SvaraRadera