torsdag 23 januari 2014

Attans!

Där sprack planen att inte handla något alls denna vecka...
Började dagen med den briljanta idén att sätta en bröddeg utan att ha jäst hemma. Nåja, morötterna är slut med, så jag har två goda anledningar att åka till affären.
När jag tänker efter är det ändå inte illa, morötter är billiga och jästen likaså. Hembakt bröd sparar massor med pengar, så det blir rena förtjänsten att handla idag trots allt.

Idag har jag lite svårt att gissa vad mannen väljer att äta till lunch, så jag tog det säkra kortet "Potatismos och Korrrv" på hemmaplan. Lite grönsaker till det, så duger det fint en helt vanlig torsdag.

Maten under veckan har inte gått av för hackor, om jag får säga det själv, men från och med i morgon blir det lite "lyxigare" känsla, med bland annat lamm och bläckfisk på menyn. (Dock inte samma.)
Bläckfisken blir den mest "spännande" anrättningen, men ännu är jag inte helt säker på hur jag ska göra.

Jag tror det får bli en lur i fåtöljen idag, då jag vaknade vid 6-tiden av att katterna förde ett himla liv på nedervåningen. Antagligen var det en inkräktare som syntes väl genom altandörren på tomten eftersom grannen (fotbollsplanen) glömmer att släcka lamporna.
Stör mig otroligt på detta energislöseri. 6 gigantiska strålkastare som lyser dag och natt emellanåt och dessutom rakt in i sovrummet.
Ring och säg till dem, tänker du väl nu? Ja, jo...men jag vill ju inte framstå som nån gnällig kärring, dessutom litar jag på att de andra grannarna blir lika störda och hör av sig till vederbörande.
Jag vet inte ens vad klubben heter, ju!

Dessutom skickade jag ett mail till min facklige företrädare (chefsförhandlare, minsann!) och gnällde på honom igår. En sak i taget, liksom...
Han har inte svarat på det, men hur förvånad är jag? Inte alls, tyvärr!
Tror 3:e statsmakten snart ska få rycka in om det inte händer nåt.

Ha en fin dag med eller utan punsch!


1 kommentar:

  1. Fast jag tycker ändå att du ska klaga på energislösarna. Ring kommunen!
    Ha en bra dag, Ann!
    //Tina

    SvaraRadera