onsdag 12 mars 2014

Skolkar... #Blogg100

012.
Det var en bra dag igår, till en början i alla fall. Sen slutade den i en lätt moll, av både klara och oklara skäl.
Misstänker att den årliga vårdeppen är på intågande; jämte tankarna på arbetssituationen, vilken är en "icke-situation".
Jag bestämde mig för att skolka från TRR. Att åka dit för tre timmar känns inte ekonomiskt försvarbart, även om milersättning betalas ut. Så jag får vänta på återkoppling angående mitt nya CV tills jag träffar min personliga rådgivare, gissar jag.
Mannen tyckte det såg fint ut och han är alltid uppriktig. En av anledningarna till att jag tycker om honom.

Dagen började med att starta en bröddeg. En stor! Ca 12 dl vatten och en massa havregryn, solrosfrön och rågkross, samt lite till.
Det fanns pressad potatis kvar från söndagsmiddagen och den höll jag på att glömma bort i morgondimman.
Min personliga dimma, alltså. Ute är det strålande väder!

Jag ska definitivt ut i det vädret, även om det verkar blåsa på uteplatsen. En runda i rask takt påstås ju vara nyttigt. Jag ska bara...
Ska det verkligen vara så svårt att intala sig själv att den fysiska och psykiska vinsten med promenader är nog för att sätta igång, "på sanning"?
Behöver en hund att rasta.
Önskemålet att komma i ett par byxor som på nåt mystiskt sätt har krympt är inte tillräckligt drivande i alla fall.

Vilket osökt får mig att tänka på maten jag lagar. Visst använder jag riktig grädde och smör, men inte i stora mängder och heller inte varje dag.
Idag blir det till exempel löksoppa. Inte en gnutta grädde i den, men en liten klick smör att fräsa löken i behövs för att få fram bästa smaken, anser jag.
Med åren har jag blivit mindre benägen att äta majonnäs, vitlökssmör, kladdiga potatissallader och framförallt bearnaisesås. Fett och jolmigt, tycker jag att det är. Vilket kanske är tur!
Socker använder jag ytterst sparsamt och är inte förtjust i bakverk. De mycket få gånger jag behöver en eftermiddagsfika kanske jag tar en chokladbit. Mörk.

Choklad gör man av kakao. Kakao kommer från en böna, alltså en grönsak et voilà, nyttigt!

Ha en fin dag och sköt om dig!

4 kommentarer:

 1. Men se en så bra dag du fick till, trots dimman. Ett inlägg om mat, motion, själen och drömmar! Lycka till! Bokmärkt hos mig nu.

  SvaraRadera
 2. Vårdepp har jag också en släng av just nu. Blir energifattig och trögtänkt. Fast att blogga sätter fart på mina hjärnceller då. :)

  Ett härligt inlägg av dig, tycker jag!

  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna-Karin! Önskar att alla slapp deppa, men på nåt sätt skönt att inte vara ensam om det. Våren ska ju vara ljus och positiv...
   Ha det gott!

   Radera