tisdag 24 februari 2015

Nu är det kokta fläsket stekt? #bloggswe

Idag har jag skrivit ut prislappar och städat/möblerat om i modulen "Bli rökfri". Inte bara det, förstås. CO bråkade med mig, men jag blev klar innan deadline ändå. Nu börjar det sitta, så snart har jag övertaget. Kunderna idag var ovanligt trevliga, tycker jag. Många goda skratt och skämt hördes. Det är det bästa med jobbet, att kunna skoja när tillfället är rätt.

För övrigt ser jag en ström av sökande till tjänsten och det känns mycket kluvet. Idag var det en gammal bekant från tiden på Wieselgrensplatsen som frågade efter chefen. Igår var det två som besökte oss, tror jag. Undrar om jag får en tid för intervju, eller om det räcker att jag gör mitt jobb? L, H och jag samarbetar bra, såvitt jag kan bedöma det och det borde ju betyda något...

Jag konstaterar att det är bra att kolla schemat som gäller alla ibland. På något sätt blev det fel när jag skrev upp tiden för i morgon i min almanacka. Helt tvärsäker på att jag jobbade 10-18 i morgon, ville jag kolla när kollegorna skulle finnas på plats. Då ser jag att jag förväntades vara på jobbet mellan 14-22. Jag har med andra ord sovmorgon i morgon och får äta lunch istället för middag med mannen.

Han ska ändå repa med bandet på kvällen, så det spelar ju ingen roll att jag jobbar då. OB-tillägg för mig och det får ju upp humöret, ty annars är lönen inte överdrivet hög, vad andra än tycker och tänker om den. Enligt Unionens lönestatistik är den i underkant i förhållande till min ålder och erfarenhet.
Det finns andra löneförmåner som kanske bör ses över om personalkostnaderna är för höga...

Nå nu är det kvällen och vi ska äta något av det godaste som finns! Lägger in en gammal bild som du kan sukta över här.


Nu ska jag göra löksåsen! Mannen får skala moroten jag vill ha istället för lingonen. Han har i själva verket förberett både potatis och lök, så jag kanske bör skala min morot själv...

Ha en fin kväll och ta hand om det som är viktigt för dig!

2 kommentarer:

  1. Fläsk och löksås...jag börjar tycka riktigt illa om dina bilder....saglar ner i tangentbordet.... ;-)

    SvaraRadera