fredag 13 februari 2015

Pratkvarnar. #bloggswe

Nu har jag fått vatten på min kvarn. Det är inte nyttigt att duscha. Jag gjorde det igår kväll, för att slippa det idag innan jobbet. Vad händer? Vaknar av att hela huvudet känns som en fotboll, fylld med otäckt slem och snor. Hostar och väser när jag testar rösten för att ringa och sjukanmäla mig. Det kan ha varit byte av lakan som orsakade den försämringen, men jag tror det var vattnets fel.

Vattnet på utsidan har övergått till ett mer fruset tillstånd ser jag nu. Inte konstigt att katterna inte vill gå ut. De sover hela dagarna såhär års. Utom när de äter eller springer från ena dörren till den andra, i hopp om att det är bättre väder på andra sidan. Så värst smarta är de inte. Inte i den aspekten, men ibland kan de slå en med häpnad ändå. "Pratar" gör de mer och mer och vi fattar vad de menar...

Jag var och hämtade lite mat igår eftermiddag. Eftersom jag hade tänkt att jag skulle jobba idag, skulle mannen stå för maten. Utan att vara elak, så kan jag avslöja att han inte är jättebra på att planera. Frågar jag vad han vill ha eller laga, frågar han alltid "vad vill du ha?" eller "vad tycker du?"
Disträ är han ofta, men nuförtiden är det hopplöst att klämma ur honom nåt vettigt förslag.

Nåväl, det är inte så konstigt; det är inte var dag man säger upp sig från ett fast och tryggt jobb, utan att veta hur framtiden ter sig. När jobbet inte längre är kul, på grund av trist företagsledning är det dags att ta sig ur grottekvarnen.Tankarna mal fram och tillbaka, medan idéerna poppar upp, värderas, godkänns eller förkastas.

Därför tog jag med en majskyckling från Ica, då jag vet att det är en favorit. Jag tror han kommer helsteka den med citron i magen, vilket brukar bli gott. Vad det blir till har vi inte ens diskuterat än.
Bulgurröra? Ris? Potatis? Stekt, kokt, friterad eller bakad potatis i så fall? Viktigaste frågan av alla är ju ändå, ska vi ha sås till? Varm eller kall?

Just nu känner jag mig lite frusen, så jag ska ta en kopp smaksatt vatten/te och hoppas på att det hjälper mig att må lite bättre. Allers A-korsord och en filt gör det lite mysigare och mannen har lunchrast, så vi kan ju diskutera matfrågan. Denna pratkvarn ska inte mala vidare nu...

Ha en fin dag och start på helgen!


2 kommentarer:

  1. Krya på dig och ta det försiktigt med mannen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ia! Jag lovar, jag är rädd om honom :)

      Radera