Powered By Blogger

söndag 8 mars 2015

Sugen! #blogg100 #bloggswe

008.
Vilket trevligt kalas det var igår kväll och så många härliga människor vi fick bekanta oss med!
God mat och dryck bjöds det på och jag måste nog be om receptet till apelsin- och mynta-krämen som verkligen var supergod till bulgurröran och allt det andra.
Jag hade min nya klänning på mig och jag är jättenöjd med mig själv som köpte den.

När vi letade gratulationskort igår passade jag på att fynda lite till:


Jodå, jag hade redan spanat in ett antal kokböcker, men sög lite på karamellen innan jag slog till. Jag gillar Edward Blom, han har samma inställning till mat som jag själv. Det ska vara riktigt smör, tjock grädde och man ska inte snåla med vare sig det ena eller andra. Själv tycker jag att vissa maträtter inte kräver grädde, som till exempel köttfärssås.

Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellerna, eller hur?
Idag har jag tänkt fritera kyckling och göra lite olika asiatiska tillbehör. Vilka det blir har jag inte bestämt än, men det finns en hel del användbart i skafferiet. Bland annat nudlar, ris, vattenkastanjer, bambuskott, kokosmjölk, minimajs. Kom på att jag saknar glasnudlar, hmm...

Morot, lök, vitlök, ingefära, chili, fisksås, selleri, purjo, lime och citron, kinesisk och japansk soya, sherry och risvinäger finns i kylskåpet och i frysen finns det ärtor. Det ska nog gå att få ihop nåt riktigt bra av detta. Måste bara hämta in lite inspiration och tips i kokböckerna och bestämma mig för hur många olika saker jag ska göra.

Mannen har fördjupat sig i den italienska kokboken och suckar längtansfullt. Jag ställer fram lite ost att stilla värsta suget med, så länge. Kanske bäst att jag börjar bläddra i "rätt" bok och sätter igång med maten, innan hungern tar helt överhanden och hela osten går åt. Det är en sån dag idag, det är egentligen en pizzadag, men friterad kyckling funkar nog lika bra...

Ha en fin söndag och god middag!

2 kommentarer:

  1. Mmmm...låter spännande och gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev jättegott! Använde soba-nudlar och de var goda, trots trist färg :)
      Fyra dipsåser hade vi till. Tre gjorde jag själv.

      Radera