söndag 31 januari 2016

Boffas tråkiga padda.

Nu är vi hemma igen, efter att ha varit hemma i Bovall och umgåtts med diverse familjemedlemmar. Sonen fick besök igår och vi tog med fikabröd. Upptäckte att han inte använt datorn på ett tag, tack vare ett dammlager. Det visade sig att hans dator inte funkade som den ska, så vi städade ut ett virus och återställde ordningen, nu det ser ut som det ska igen, och sonen får städa lägenheten.

Åkte vidare till vår "sommarstuga" och fick en överraskning. Mycket trevlig sådan, ty syster hade lämnat en väldigt välsmakande flytande present som tack för lånet. Ja, vi tullade lite på innehållet igår kväll, efter mannens födelsedagsmiddag.

Krabba är aldrig fel! 


Inte ryggbiff heller... 

Det är ju egentligen idag han fyller år, men eftersom vi skulle ha lunchbjudning så planerade vi in lättare förtäring till kvällen. Ibland är det svårt att veta när man kommer hem och lagad mat skulle det ju bli tidigare än vi vanligtvis äter.

Idag kom då dottern och busungarna på lunch. Fick gömma godisburken tills alla var mätta på mat, sen var det fritt fram. Boffa fick ladda ner Minions på paddan, för han fick veta att den var urtråkig och ja, han är ju världens snällaste. Wille visade upp ett otroligt tålamod under tiden, för tid tog det! Jonna sjöng "Lille katt" och "Hujedamej" bland annat, då favoriten numera är Emil i Lönneberga.

Det är bäst att vi ser till att ha lite lämpliga böcker och filmer till hands hädanefter. Mina böcker var dumma och tråkiga, konstaterade hon, för de hade ju inga bilder alls. Jag är liksom min mor noga med att ge böcker i present, men har hittills inte haft vett på att ha barnböcker hemma hos oss. Skärpning alltså!

När de älskade barnen åkt hem återstod det bara att diska och städa undan innan vi också satte oss i bilen för hemfärd. Packade upp maten som blivit över och landade sedan i fåtöljen och njuter nu av en stilla kväll. Det blir tapas till kvällsmat alldeles strax och dumburken roar oss förhoppningsvis resten av kvällen. Jag vet en vän som antagligen sitter klistrad klockan åtta och SVT2...

Sovmorgon är det som gäller i morgon, i alla fall för mig. Mannen brukar inte ha det jättesnärjigt på måndagsmorgnarna heller, så vi tittar nog på en film också före vi knyter oss.

Hoppas du haft en lika fin helg som jag och mannen haft och glad måndag önskar jag alla!
4 kommentarer:

 1. Å det låter som en alldeles utmärkt helg :-) Gott och blandat!
  Hoppas nu att ni får en lugn och skön kväll och en fin måndag.
  Kramelikram!

  SvaraRadera
 2. Ett tips (som du antagligen redan kommit på själv): botanisera efter barnböcker i nå'n second hand-affär el likn! Du kan få en hel hög för en liten summa och som är nya för dagens barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter som på nålar för att få tillfälle att fynda på såna ställen som du säger :)
   Kommer förmodligen hem med en hel säck :D

   Radera