söndag 17 januari 2016

Degar.

Fick en snabbvisit av min favoritsvägerska när systersonen kom för att testa stärkare med mannen hos en vän som bygger sådana. Gossens pappa fick också följa med. Musiker är alltid intresserade av att få fram bästa ljudet, vilket instrument de än trakterar. Jag vet inte hur länge de är borta, men antagligen inte så länge, eftersom de har lång väg hem igen. Om de kan slita sig...

Själv roar jag mig med att tvätta, baka bröd och klura på middagen. Är det sånt man ska göra när man är ledig, va? Middagar tänker jag gärna på, men ska det verkligen vara nödvändigt att jobba, när man äntligen är ledig? Nå, det är tur att det finns tvättmaskin, det vore inte kul att tvätta för hand och köksassistenten knådar degen, så egentligen är det inte så himla jobbigt.

Det jäser...
Men jag vill inte behöva göra något alls ju. Bara fundera, lösa korsord eller kanske läsa en bok. Och sitta här och skriva lite, dricka vin och jäsa. Det är så det ska vara på lördagar. Jag vet att det är söndag, men det känns som en riktig lördag för mig då jag jobbade igår, sjätte dagen i rad. Således är det söndag i morgon, vilket gör att hela arbetsveckan kommer att gå supersnabbt.

Det har jag inget alls emot, även om jag älskar mitt jobb. När dagarna går fort på jobbet är det mycket att göra och det gillar jag. Lika mycket som att vara ledig, i rätt dos. Jag skulle inte ha något emot att jobba fyra dagar i veckan, 10 timmar om dagen och vara ledig tre. Är jag på jobbet, och det finns vettiga saker att göra är det helt okej med långa dagar.

Det värsta jag vet är att jobba 4-5 timmar. Man (jag) får inget gjort vare sig före eller efter jobbet, jag hinner inte göra hållbarhetslistan eller något annat nyttigt jobbet och det kostar mig en massa att ta mig till och från arbetsplatsen i jämförelse med inkomsten en sån dag. Nu är ju min tjänst inte heltid, utan 30 timmar och fördelade på två arbetsställen, utifrån behoven där. Men drömma kan man ju.

Igår bestämde mannen maten och vi lagade den tillsammans, det var mysigt. Han hittade kalventrecôte i affären och tyckte det var en lämplig middag med hasselbackare och rödvinssås. Det hade han alldeles rätt i! Såhär blev det:Idag blir det kyckling. Jag tror jag ska helsteka den i ugnen med en fyllning av champinjoner, lök, lime och lite annat gott. Sås blir det av skyn förstås och jag tycker att ris eller bulgur passar att ha till. Lite sallad har mannen skaffat hem, det är fint med något krispigt och färgglatt på tallriken. Kanske gör jag en kall sås att ha till också. Eventuellt, möjligen, om jag inte degar ihop fullständigt, alltså.

Ha nu en fin lördag, förlåt, söndag och var rädd om dig och alla andra omkring dig!

Vackert ute, men förbaskat kallt!

3 kommentarer:

 1. Ja du vännen det är inte alltid lätt med det där med veckodagar. Strunt samma är det din lördag så är det din :-) Hoppas att du kunnat njuta av dagen och att mat och vin smakade perfekt men det gjorde det säkert.
  Ha en fin vaddetnuärförendagkväll å du jag bifogar en varm kram.

  SvaraRadera
 2. Håller med om jobb, ett par timmer är ingen idé. Jag jobbar också hellre längre pass och får mer gjort. När man fått upp farten så kan man väl få köra på, kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk så bra det hade blivit om man fick bestämma själv hur man jobbar och hur länge! ;)

   Radera