måndag 18 januari 2016

Gör om, gör rätt!

Idag har det varit slitsamt. För hjärnan i alla fall. Bokföring är inte min paradgren, men vad gör man inte för att glädja sin man? Lite bättre koll har jag nu, men jag la ner verksamheten när jag skulle kontera löneuttag. Var själva lönen ska stå, det fattar jag ju, men sen är det arbetsgivaravgift, f-skatt, moms, sociala avgifter och blablabla... Somnade du? Förlåt, det var inte meningen!

Jag ska ta tag i den saken i morgon, då kommer jag hem relativt tidigt och har ångan uppe. Nu kräver min kropp och själ lite te och mackor. Till lunch gjorde jag en lasagne att muta vännen G med, för att hon hjälper mig förstå hur allt hänger ihop. Vännen K har också erbjudit sina tjänster, det är då för väl att man har så snälla vänner, när man inte fattar ett barr.

Det ska bli riktigt skönt att jobba med det jag är duktig på i morgon, med andra ord. Alla är vi barn i början, sägs det. Det äger nog sin riktighet, men hur svårt kan det vara att skilja på debet och kredit? Jag gjorde ett misstag och plötsligt hade företaget inga tillgångar alls. Kändes verkligen inget vidare, men nu är de tillbaka. Inte så att de verkligen försvann, men på pappret var det illa rött...

Nu är det gröna siffror och grönt är lugnande. Önskar mitt privata konto fick en dragning åt grönt, det är gula siffror där och den färgen gillar jag inte. Bara på citroner. Rött är en farlig färg, fast inte på julgardiner. Därför får de hänga uppe till påsk ungefär. Då byter jag till vita i köket. De gröna passar inte så bra till den lila väggen, men de kan få hänga i gästrummet som har blåa nu.

Jag kom inte så långt med julpyntet denna gången, nämligen. Men nästa gång! Då ska vi ha en grön och grann gran också, för det luktar så gott. Det har vi sagt i ett par år vid detta laget, så vi får väl se hur det blir med den saken. Om orken och lusten finns är jag en mästerlig julpyntare. Förr hängde det glitter i alla tak, utom mitt sovrum och toalett. Det finns ändock gränser...

Mannen är snart hemma efter sitt rep så jag går väl och gör lite mackor då. Och fyller på temuggen. Sen ska jag sova gott och förhoppningsvis inte drömma om skattmasar, balanskonto eller moms. Däremot gärna om blått hav och himmel, semester och en sanndröm om en Lottovinst, tack!

Ha en skön kväll och sov gott!

Det är väldigt vackert så här års också

2 kommentarer:

  1. Tack vännen för ett gott skratt, eller ja faktiskt flera å du det är alltid roligt att skratta på någon annans bekostnad ;-)
    Det är väl för väl att vi har olika talanger i livet!
    Kram på dig och sov gott!

    SvaraRadera