lördag 2 januari 2016

Fram och tillbaka.

Jag som trodde att våra magar hade slutat fåna sig. Nu var det mannens (o)tur, igen. Fattar inte vad det är som orsakar denna rundgång. Hoppas att sonen slipper eländet i alla fall. Planen är att han åker hem i morgon, för jobbet vill han ju inte missa. Extra tråkigt att mannen blev sjuk, eftersom vi var bjudna hem till vänner för en "jam-session" idag.

Nå, vi håller oss till hockeyn och TV:n idag med. Matplanen fick ändras, men det är ju inget större besvär. Jag håller det enkelt och lätt efter att ha varit uppe tidigt (nåja) och bakat bröd, stekt korv och ägg till frunch. Ja, det var lättare att få ungen ur sängen idag. Det blir min "berömda" champinjonpaj och en sallad till middag. Bröd till den som vill, eller behöver mer än så.  


Den är så bra och enkel, pajen. Vitlöksost i botten, sedan öser jag på så mycket riven ost som stannar kvar i formen och lite till. Det är bara att trycka fast den...
Jag var dessutom osedvanligt lat och hämtade färdig pajdeg i affären, så bortsett från att putsa svamp och riva ost är det en minimal arbetsinsats och går inte att misslyckas med denna paj.

Lite färglös och trist att titta på, så då får man ha en färglad sallad till.Jag tvivlar inte på att sonen kommer att sätta i sig minst halva pajen själv, och hoppas att mannen får i sig lite i alla fall. Efter hockey och mat ska jag propsa på att se "Monica Z". Jag vet att mannen inte kommer att invända och sonen får finna sig i lite musikhistoria. Först ser vi dock på "Tillbaka till framtiden II". Den fanns inte i TV-tablån, hmm?

Riktigt så spaceat har vi det inte i det som i filmen föreställer 2015. Fast jag tycker att tanken på att resa i tiden är nog så kittlande. Därmed kommer vi fram till en av mina drömmar och önskningar för detta år. Att besöka Rom är väl nästan att betrakta som en tidsresa tillbaka till en av våra kulturvaggor. Aten står högt på listan också, dessutom har jag en vän där som jag vill träffa äntligen.

Jag fyller jämt i sommar och både mannen och jag har en förhoppning om att komma iväg i samband med detta. Vi får jobba på drömmen och de praktiska detaljerna. Därför låter jag sonen ge katterna mat och senare ska vi se om han kan ge Compiz hans medicin. Joråsatte... Skulle jag ha någon dold agenda eller baktankar? Drömmar slår inte in utan lite hjälp på traven, tänker jag.

Och där fortsätter vi tidsresandet med "Tillbaka till framtiden III". Dåligt av GP att inte kunna förutspå detta och istället påstå att det skulle vara JVM till halv tio ikväll. Jag menar, hur många lag spelar kvartsfinal, en och samma kväll? Just det, och den andra matchen gick samtidigt i en annan kanal. Det finns saker jag skulle vilja veta om framtiden.

Inte så mycket, men att dagens TV-tablå är ackurat är en. Jag vill veta om och när jag kommer till Rom, om jag får ett nytt jobb efter detta vikariat. Det är väl inte för mycket begärt? Nä, just det. För övrigt är jag glad för att det är tid kvar innan det är skarpt läge. Och tacksam över det faktum att två av mina favoritpojkar är hos mig och tittar på filmer som vi inte visste skulle visas ens.

Ha en fin lördag, med eller utan filmer och TV, så länge du mår bra av det du gör!


4 kommentarer:

 1. Kikar in här och morsar lite bara :-) Monica Z har jag sett och det kommer du inte att ångra att du gör det är jag säker på.
  Rom var vi i när jag fyllde jämt och att resa dit kommer du inte heller att ångra :-)
  Tjingeling och kram!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning!
  Jag har gjort Rom 2 gånger och det blir minst 1 gång till - det är verkligen den eviga staden! Underbar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste nog ha god tid på sig för att hinna njuta av alla fantastiska byggnader, muséer och sevärdheter :)
   På semestern vill man ju inte stressa ihjäl sig! Ojvoj, tips mottages tacksamt! :D

   Radera