tisdag 26 januari 2016

Manad?

Man skulle kunna tro att jag legat på latsidan, men det har jag inte. Lördagens var en riktig lögardag och söndagen var bokföringsdag. Vi tragglade igenom en hel del och är ikapp de transaktioner som är kopplade till banken nu. Det känns bra att ha kommit så långt i alla fall. Mannen skickade kontrolluppgiften till sig själv i bara farten...

Till middag hade vi ribbestek, med gräddsås, potatis och annat gott. Det blev såklart en massa över till lunchlådor, men svålen åt vi upp under tiden vi tittade på film. Himmelskt gott!Måndag var en fullspäckad dag, då jag försökte hinna med hållbarhetslistan för ett av apoteken, men det lyckades jag inte med. Det tar tid att vara handledare för praktikanten. Fast hon är duktig och vill lära sig, det fanns inget att klaga på där. Problemet är att hon är van vid ett annat utseende på kassabilden efter att ha jobbat i åtta år på ett byggvaruhus, faktiskt väldigt nära oss.

Jag lyckades faktiskt med det andra apotekets hållbarhetslista idag, det gläder mig mycket. På torsdag ska jag ta itu med resten av den processen. Sedan är jag ledig hela fem dagar i rad! Jisses, vad ska jag hitta på då? Jag ska klippa håret, äntligen. Nu är det nämligen nära katastrof och panik. I lördags när jag städade var jag tvungen att sätta upp det i en tofs och gladde en skidåkare när jag slängde skräp.Det som var närmast till hands var en rosett som suttit om halsen på en vinflaska. En sådan rosett som man sätter i håret på en liten flicka, möjligtvis. Inte på en snart 50-årig ovårdad tant. Nå, det ska bli ändring på det nu. Det finns gränser för hur mycket (man) man klarar av att bära. Man må vara hur mycket lejon som helst, men man är inget för mig i alla fall.

Mannen löste matfrågan idag, det blev potatismos och korrrv i tournedos-form, för lite lyxigare känsla, så här en helt vanlig tisdag. Regn och rusk utanför huset är inget kul, då får man göra det bästa av situationen och sätta guldkant där man kan. Funderar på hur vi kan göra det i morgon också. Jag jobbar sent, så det blir förmodligen mannen som lagar maten. Frågan är bara vad?

Nu ska jag ta korsordstidningen och lägga mig i sängen och ladda för den otroligt tröttsamma uppgiften att ta hand om manen innan jobbet i morgon. Eller ska jag glädja mina kollegor och kunder med tofsen? Man vet aldrig vad tanter hittar på för bus...

Sov gott och så hoppas vi att ruskvädret dragit förbi när vi vaknar igen!


2 kommentarer:

 1. Oj det var till att vara produktiv :-) Skönt att du får några lediga dagar sedan för det kan säkert behövas.
  Jag tycker absolut att du ska köra med tofs när du ska till jobbet i morgon. Verkligen charmerande :-)
  Kram vännen och ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :D
   Hoppas du också haft en fin dag! Kramar!

   Radera