onsdag 13 januari 2016

Jag är Olyckan!

I bilen har jag ett antal cd-skivor som passar bra att lyssna på vid bilkörning. Vissa passar bäst på vissa vägar och andra fungerar överallt. Idag var jag trött på Bill Wyman och letade reda på John Mayall. Innan jag backade ut från min parkering, ska jag kanske tillägga, för säkerhets skull. På denna skiva finns en låt som heter "Parchman Farm" och den kan du höra här.

Den retar gallfeber på mig med en liten slinga på munspelet som kommer 1:17 in i låten. Jag känner igen den någonstans ifrån. Det kan vara en helt egen låt, eller har förekommit i någon annan melodi. Kan du hjälpa mig lösa denna gåta är jag jättetacksam! Jag är helt säker på att jag aldrig hört "Parchman Farm" innan jag tog med mannens cd ut till bilen och blev så paff över slingan.

Jag är för övrigt ingen Olycka i trafiken. Det är bara väglöss, orimliga hastighetsbestämmelser och idiotiska omkörningar som får mig att härskna till. Då svär jag ibland, muttrar då och då, men oftast suckar jag bara och tänker på det mannen och jag säger till varann när människor bär sig dumt åt, oavsett om det är bil, kundvagn eller barnvagn de framför. "Folk är idioter".

Alla är inte det förstås, men förfärande många. Dagligen kör jag till jobbet på E6:an om någon missat detta faktum. Beroende på tidpunkten får jag se X antal mer eller mindre vansinniga manövrar. Hetsigt sicksackande mellan filer, helt utan att använda blinkers, är det vanligaste. Att köra dubbelt så fort som skyltarna tillåter, för att tvärnita när bilkön som kryper fram nås är också vanligt.

Undrar var blicken är fäst då? När man inte ser alla bromsljus 100 meter framför, förrän det är nästan för sent. Vad händer när sicksackaren plötsligt och utan att titta i backspegeln bestämmer sig för att byta fil igen, när en sådan kommer som ett jehu? Än så länge har jag bara fått ligga i kö för att komma förbi olycksplatser, och jag hoppas att jag slipper bli inblandad i en olycka själv.

I affären ställer folk sin kundvagn så att den helst hindrar alla andra att komma förbi och vidare. De kan också stanna precis innanför svängporten som släpper in en i lokalen, för att läsa medhavt recept eller handlarlista. Andra människors hälsenor är också ett populärt missilmål då man ska hämta mat. Reglera gärna blodsockernivån och skaffa glasögon innan Mammons tempel beträds...

Barnvagnsförare är övertygade om att de alltid har företräde. De blänger surt om man envisas med att inte släppa fram den högteknologiska pansarjagare de har någon sorts cruise control eller autopilot inkopplad på. Det spelar ingen roll att man är tre meter före. Mobilen är tydligen viktigare än bebisens säkerhet i trafiken, då folk inte ser sig för vid övergångsställen heller numera.

Reflexer är en bristvara i det här landet, tydligen. Folk tror att de syns i gatlyktornas sken och kan korsa vägar var som helst, Inte hör folk något heller, för alla har sladdar i öronen, oavsett om de kör barn- eller kundvagn, cykel eller bil. Det är faktiskt konstigt att det inte sker fler olyckor i denna miljö, men det kanske beror på att det finns några vettiga och sansade medtrafikanter, trots allt.

Nu ska jag sluta klaga och berätta att mannen serverade en kalasmiddag idag. Så skönt att komma hem till denna mattallrik!

Nyttigt och gott med lax
Jag får lika god mat i morgon, då blir det stekt fläsk med löksås. Mannen ska repa, och frågan är om jag orkar pilla på basen. "Orsa kompani lovar ingenting bestämt" som bekant, det gör inte jag heller. Dagsformen får avgöra, helt enkelt.

Ha en god natt och en härlig torsdag!

PS. Olyckans sång i en riktigt dålig version, men den enda jag hittade med de otäcka bilderna.


5 kommentarer:

 1. Så rätt du har! Var rädd om dig och ha en fin torsdag vännen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Klaga vet jag inte precis om du gör, det stämmer ju!

  SvaraRadera
 3. Har lyssnat och ja, det påminner om något annat, men jag tror att det bara är "påminner". Fan oxå, nu får ju jag inget gjort, kommer att sitta här och lyssna på en munspelsslinga hela da'n som en tokdåre!! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt! :)
   Och tack för hjälpen, jag kommer ingen vart själv :)
   Kram!

   Radera