lördag 23 januari 2016

En dag i morgon med.

Vi tar en fiskmiddag till denna vecka. I frysen har jag sparat lite lutfisk och bleka i små tärningar, så man kan blanda både färdigkokt och rå fisk i sufflén jag ska göra snart. När armarna slutat darra av ansträngningen som städandet av hus och lekamen innebär. Det blev en ganska omfattande städning, vilket behövdes, vi har visst slarvat ett tag.

Men nu känns det sådär fint igen. Problemet med att städa är att det är så förbålt tråkigt, därför blir tempot därefter, så man blir klar någon gång och får ta det lugnt resten av dagen. Det innebär att man, i alla fall jag, är genomsvettig och allmänt ovårdad efteråt. Då måste jag städa mig själv och det är ju inte heller en favoritsyssla, som du kanske har förstått vid detta laget.

Tillfredsställelsen är nästan lika stor som efter städningen dock, så det är ju rätt dumt att vänta för länge. Det är själva processen som är urtråkig och ansträngande. Jag är fortfarande så väldigt närsynt att detta med att raka benen i duschen måste tas itu med först, så att jag kan lägga av mig glasögonen och ta itu med resten sen. Hur skönt är det att stå dubbelvikt och frysa om rumpan under tiden?

Inte alls. Hårtvätt och rakning av armhålor kräver att armarna befinner sig i huvudhöjd, vilket framför allt inte min högra axel är bekväm med. Sedan är det ju håret som måste fönas torrt, annars blir det helt platt. Jag måste få en tid hos min frissa snart, alternativt skaffa stora papiljotter. Det tar tid att få mitt numera ganska tjocka hår torrt, tack vare allt fler vita hår. Pest eller kolera, hm?

När allt är klart är det trots allt ganska mysigt att ta på sig rena, mysiga och/eller fina kläder och känna sig fräsch inifrån och ut. Att sängkläderna är nytvättade när det blir dags att lägga sig är pricken över i:et. Tyvärr tillåter inte väderleken att de torkat ute, vilket är det optimala. Torktumlade lakan har inte den doft och den strävhet jag uppskattar.

Det händer aldrig numera, eftersom jag är allergisk får ju all tvätt torka inomhus. Man får vara tacksam för att det finns utrymme för torkställning och torktumlare i huset, helt enkelt.
Jag påstod igår att vi också skulle pyssla med bokföringen idag. Det ska vi inte alls. Räcker gott att ha städat och lagar mat, vi måste ju ha något att göra i morgon med.

Det känns helt rätt att ta ett glas vin i mitt fall och en öl i mannens och göra kväll nu. Middagen ska jag ta itu med, för det kurrar i magen lite grann. Har du aldrig gjort fisksufflé kan du få några små tips på hur man lyckas här. Recept får du leta upp själv, det finns många på det där nätet...

Så här såg det ut sist det begav sig!
Jag önskar dig en skön lördagskväll, själv eller i sällskap, unna dig något gott att äta och dricka!

2 kommentarer:

 1. Skönt att du kunde sätta dig och koppla av tillslut. Dagen lät svettig. Nu hoppas jag att du får en lugn och skön kväll utan tanke på morgondagen. Bara slappa!
  Kram vännen och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi ätit och tar lite choklad till efterrätt, det är nästan ett måste efter fisk, tycker jag. Jag kryper upp i fåtöljen eller i soffan intill mannen och njuter av friden och en film.
   Kram min vän och ha det så gott du med!

   Radera