onsdag 20 januari 2016

Ploga!

Jag hade sovmorgon idag och eftersom vi kom i säng sent igår, så låg jag kvar i sängen till kvart i nio. In i duschen, vilket är en av de saker jag avskyr att göra på morgonen. Men håret var i behov av en tvätt och jag tänkte det var lika bra att ta hand om resten på samma gång. Med andra ord var jag trött redan innan jag kom till jobbet.

Måste klippa håret snart, för det tar knäcken på mina axlar. Inte så att det når axlarna än, men jag måste ju föna det och jag fick hålla hårt i ratten även idag. Snälla Trafikverket, spara på saltet när minusgraderna är över 6-7, då gör det ingen nytta längre och beordra era ploggubbar att sätta skopan i marken så att det sprakar om den istället för att mesa på detta viset.

Det känns som att köra på en tvättbräda och samtidigt befinna sig i ett flipperspel, när vägbanan är så illa plogad. Partille/Lerum/Floda har fått minst lika mycket snö och haft minst lika kallt, men där är vägbanorna i princip helt rena på europavägen. Jag vill veta när snösvängen startade och om de som kör fått order att inte snåla på stålskäret. Gäller i bostadsområdet också...

Mitt på dagen är det inte så mycket trafik, så det är inte lika påfrestande att köra då, som på morgonen/kvällen när "alla" ska till jobbet/hemmet och är superstressade. Och ska bara fram, till vilket pris som helst. Bara för att de har fyrhjulsdrift betyder det inte att de kan hålla sig på tvättbrädan, eller i hjulspåren som har högst varierande bredd.

I morgon börjar jag tidigt, så jag får väl starta en timme innan jag ska vara på jobbet. Alltså är det dags att lägga sig nu, så jag får min "skönhetssömn".
Ha en god natt och sov gott. Var rädda om varandra i trafiken och annars också!
2 kommentarer:

 1. Behöver du verkligen skönhetssömn? :-)
  Kram vännen och hoppas du haft en bra jobbdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulledej!
   Bra dag, full rulle hela dagen! :)
   Hoppas du haft det bra med! Kram!

   Radera