söndag 3 januari 2016

Ett steg närmare.

Då är sonen på väg hem till vardagen. Västtrafik hade satt in en extrabuss, så det var bara att kliva på direkt. Skönt att han och alla andra helgfirare slipper trängas på hemvägen, bra där Västtrafik! De fick väl en chock nu, de får ju oftast skäll, så jag ville berätta att de sköter sig också.
Mannen och jag kommer sakna sonen, så även katterna misstänker jag.Compiz parkerade i sonens knä så mycket han fick lov till dessa dagar och gårdagens medicinska prövningar gick alldeles utmärkt, så vi ska nog komma iväg på vår resa så småningom. Åh, vad jag längtar! Vi har inte varit på semester eller längre resa tillsammans ännu, nämligen. Dels av skäl som handlar om katterna, dels har vi inte haft tillfälle och ekonomi till det.

Därför är jag särdeles tacksam för svärmors julklappar, födelsedagspresenter och bröllopspresenten som öronmärks för ändamålet i så stor utsträckning som det bara är möjligt. All min mertid ska tas ut i pengar, vi blir ruinerade på att jag får "ledigt" och dessutom hamnar jag på efterkälken med mitt jobb. Förhoppningsvis tar mannens affärer fart nu efter alla helgerna också.

Folk börjar fixa med sina jänkebilar på våren, för att ha något att visa upp och glida runt i på alla träffar i sommar. Jag hoppas och tror att det spridit sig att det visst går att få tag på delar, både nytt och gammalt, om än inte via de gängse kanalerna på samma sätt som tidigare i Sverige. När KW Parts dessutom går ut med att de inte prioriterar bilar äldre än femton år, så...

Jag är försiktigt optimistisk i alla fall. Mannens egen GTO lär också ha en uppfräschning på gång. Sedan är det "min" Firebird som ska sättas i farbart skick, men jag ser nog helst att semestern blir av först. Barnbarnen får vänta tills nästa sommar, då kommer mormor och Boffa i varsitt brummande vrålåk och gör en riktig kustrunda med dem!

Idag lagar jag kycklingbröstfiléer i ugnen. Jag minns inte när vi använde oss av den styckdetaljen sist. Varken mannen eller jag föredrar den i vanliga fall, men eftersom vi inte visste när sonen önskade åka hem så kändes det som en bra idé att ha en större laddning snabblagad råvara till rimligt pris hemma i kylen. Nu blir det matlådor istället och det är inte heller dumt.

Jag tänker stoppa ner filéerna i en form tillsammans med chili, lök, purjo, några tomater och sambal oelek. Grädde och cf, förstås. Eventuellt lite vitt vin. Kanske lite grönkål då vi har kvar mycket ute i förrådet fortfarande. Vitlök? Kanske. Det är inte alltid jag är sugen på det. Får se hur det blir när jag funderat klart. Det händer att jag gör en helomvändning, när jag väl är på plats i mitt kök.

Ha en skön söndag och gör det som är bäst för dig, oavsett om det handlar om mat, sällskap eller andra saker, så länge du är rädd om dig och din omgivning!
Tills "förståsigpåarna" har gått i dina mockasiner i många långa mil har de inte en aning om vad du vet, vill, kan, önskar eller varit med om.


4 kommentarer:

 1. Har maken nå'n hemsida el likn? Jag är inte ägare av nå'n jänkebil, men har bekanta och vänner som håller på med bilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen hemsida än, men alla förfrågningar kan skickas till americana@telia.com
   Privatpersoner debiteras i förskott, annars får man ta det via en av hans befintliga kunder. Maila eller ring 0707-286852 för besked om vem som finns närmast i geografin.

   Radera
 2. Nu har sonen varit här :-) Kul med oväntat besök!
  Ha en fin måndag vännen, det önskar jag dig med en varm kram!

  SvaraRadera